Moje konto

Alkohole

77 produktów z 8 sklepów

strona 2 z 4

H?h? Marlborough Pinot Noir 2011

Producent HAHA

… Głęboki rubinowo-czerwony kolor. Bogaty, intensywny aromat czereśni, śliwek i fiołków, z nutą zapachu goździków i cynamonu. W ustach smak soczystych owoców, aksamitna tekstura, doskonała cielistość, zaokrąglone taniny, długi i wytrawny finisz. Jak zrobiono to wino? Winogrona zebrano ręcznie w winnicach Awatare Valley i Upper Wairau Valley, szczególnie przyjaznych dla pinot noir. Owoce … SZCZEGÓŁY →

d?Arenberg Stump Jump Shiraz 2011

Producent d?Arenberg

… to bardzo ?pijalne? wino. Jak zrobiono to wino? To wino powstało z różnych partii winogron z winnic d?Arenberg i od kilku nowych dostawców. Jak każde czerwone wino zostało zrobione tradycyjnie i prosto. Fermentowało w otwartych kadziach, zanim zostało przepuszczone przez tradycyjna prasę koszową. Dojrzewało w baryłkach i wielkich starych beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. … SZCZEGÓŁY →

Paringa Peninsula Shiraz 2012

Producent Paringa Estate

… owocowość aż do długiego finiszu. Jak zrobiono to wino? W Paringa uważają, że czerwone wina z 2012 r. będą najlepsze w historii wytwórni. Dzięki sprzyjającej pogodzie winogrona zostały zebrane w optymalnym momencie. Odszypułkowane, fermentowały z dodatkiem (5%) viognier w otwartych kadziach. Maceracja pofermentacyjna i dojrzewanie wina w beczkach trwały 11 miesięcy. Peninsula Peninsula … SZCZEGÓŁY →

Huia Chardonnay 2008

Producent Huia Vineyards

… Region jest uważany za najlepsze miejscem na świecie do uprawy sauvignon blanc. Wino z Marlborough charakteryzuje się niezwykłą świeżością, żywością, orzeźwiającą kwasowością, dominują ?zielone? aromaty agrestu, smaki owoców cytrusowych. Mówi się, że wino ?samo daje susa do ust?. W niektórych wytwórniach produkuje się też bardziej spokojne, złożone sauvignon blanc. Pinot … SZCZEGÓŁY →

Huia Pinot Gris 2008

Producent Huia Vineyards

… regionu, w którym zdecydowanie dominują białe odmiany przy wzrastającej popularności czerwonych. Godny uwagi są wina musujące z Marlborough, wytwarzane za pomocą methode traditionelle. Region jest uważany za najlepsze miejscem na świecie do uprawy sauvignon blanc. Wino z Marlborough charakteryzuje się niezwykłą świeżością, żywością, orzeźwiającą kwasowością, dominują ?zielone? … SZCZEGÓŁY →

Felton Road Bannockburn Chardonnay 2012

Producent Felton Road

… Mineralny smak uzupełniają przyjemna kwasowość i smak startej skórki z cytryny. Bardzo intensywne, pełne ale nie tłuste. Długi, świeży i czysty finisz z dębową nutą. Wino nie było ulepszane i filtrowane. Jak zrobiono to wino? Winogrona różnych klonów chardonnay były zbierane ręcznie w trzech własnych winnicach. Grona były tłoczone w całości, a sok niezwłocznie, bez klarowania, … SZCZEGÓŁY →

Felton Road Bannockburn Pinot Noir 2012

Producent Felton Road

… to wino? Winifikacja odbywała się przy pomocy metody grawitacyjnej, bez mechanicznego przepompowywania ? na poszczególnych etapach produkcji wino spływa swobodnie na niższe piętro. Winogrona zostały delikatnie odszypułkowane i wrzucone do otwartych kadzi fernentacyjnych (20 proc. całych gron). Fermentacja ze stosunkowo długą maceracją na skórkach pozwoliła wydobyć dobry kolor, taniny … SZCZEGÓŁY →

Torbreck Steading 2009

Producent Torbreck

… i cedru, aksamitne taniny. Im starsze, tym będzie lepsze. Jak zrobiono to wino Winogrona pochodziły z 45. źródeł ? z własnych winnic i od dzierżawców. Każda partia owoców była winifikowana oddzielnie. Wino najpierw przez tydzień fermentowało na skórkach w otwartych kadziach. Przepuszczone przez prasę koszową swobodnie spływało do podziemnej cementowej kadzi, skąd zostało ściągnięte … SZCZEGÓŁY →

Grosset SPRINGVALE RIESLING 2009

Producent Grosset Winery

… malbec. Shiraz ma głęboki kolor i smak, bardziej kompletny i miękki niż cabernet. Cabernet sauvignon, kolejne, obok shirazu wielkie wino z regionu. Charakter i styl zależne od filozofii wytwórcy i terroir, z reguły pełne ciała. Specjalnością regionalną jest kupaż cabernet malbec. NAGRODY I WYRÓŻNIENIA Langton Classification V (2010 r.) ? wino wybitne Langton?s Classification of … SZCZEGÓŁY →

Two Hands Angel?s Share Shiraz 2009

Producent Two Hands

… etap winiarstwa w McLaren Vale rozpoczął się w latach 60. XX w. wraz z rozwojem małych wytwórni; mówi się, że region stał się australijskim ?duchowym centrum? małych producentów. Czerwone odmiany stanowią aż 80 proc. upraw. Regionalny shiraz nie jest pikantny i pieprzowy, ma styl, który w dawnych latach nazywano burgundem. Często z nutą ciemnej, gorzkiej czekolady, mocne. Wielu producentów … SZCZEGÓŁY →

Wirra Wirra WOODHENGE Shiraz 2008

Producent Wirra Wirra Vineyards

… ciała i bogate, często z nutą ciemnej czekolady i czarnej porzeczki, miękkie, z długim potencjałem starzenia. WOODHENGE Wizjoner Gregg Trott, twórca współczesnej wytwórni Wirra Wirra, słynął z ekstrawaganckich pomysłów ? jednym z nich była budowa ogrodzenia z potężnych bali drzew eukaliptusowych. Większość ma dwa metry średnicy i waży ponad trzy tony. Nazwą woodhenge … SZCZEGÓŁY →

Grosset Off-DryRiesling 2010

Producent Grosset Winery

… ? czyni Clare Valley urokliwą krainą, o której jeden z lokalnych pionierów winiarstwa powiedział: ? Są tylko dwa rodzaje ludzi. Ci, którzy urodzili się Clare Valley i ci, którzy chcieliby się urodzić w Clare Valley. Czerwone odmiany stanowią 65 proc. upraw, ale specjalnością regionu jest riesling. Długowieczne wina, najlepsze ujawniają pełnię możliwości po 20 latach, powszechnie … SZCZEGÓŁY →

Torbreck The Struie Shiraz 2010

Producent Torbreck

… tapenady. Pełne ciała, o mocnej strukturze, bardzo skoncentrowane, lepkie, świetnie zrównoważona kwasowość i drobne taniny. Odpłaci za cierpliwe przechowywanie w piwniczce. Jak zrobiono to wino Cuvée z winogron z wolniej dojrzewających, bardziej kwaskowatych owoców w położonej wyżej Eden Valley (16 proc.) i cieplejszej i niżej leżącej Barossa Valley (84 proc.) dającej bogatsze … SZCZEGÓŁY →

Wirra Wirra RSW Shiraz 2007

Producent Wirra Wirra Vineyards

… i RSW Shiraz (ku pamięci Roberta Strangewaysa Wigleya) z Wirra Wirra wygrały niezliczoną ilość nagród i złotych medali w różnych częściach świata i nie było niespodzianką, że obecny winiarz, urodzona w Nowej Zelandii były prawniczka Samantha (Sam) Connew, zdobyła tytuł najlepszego twórcy czerwonego wina w 2007 r. na International Wine & Spirit Competition w Londynie? - Australian … SZCZEGÓŁY →

Torbreck Woodcutter?s Shiraz 2012

Producent Torbreck

… zbudowane, mocne. Najczęściej chwalone jako soczyste i bogate, ale najważniejszymi cechami tego wina są złożoność i tekstura ? tej jakości rzadko spotykane za tę cenę. Jak zrobiono to wino Owoce były zbierane ręcznie z prowadzonych również ręcznie winorośli w Barossa Valley. Winogrona przez tydzień fermentowały w otwartych betonowych, drewnianych i stalowych kadziach. Tłoczone … SZCZEGÓŁY →

Wirra Wirra DEAD RINGER Cabernet Sauvignon 2007

Producent Wirra Wirra Vineyards

… Encyclopedia. DEAD RINGER Dead ringer to potoczne określenie sobowtóra. W tym wypadku sobowtóra Angelus Cabernet Sauvignon, wina, które swa nazwę wzięło od ważącego prawie tonę dzwonu, kiedyś wzywającego wiernych na msze do kościoła w Norwood (również gra słów - bell - dzwon, bell ringer - dzwonnik). Odnaleziony po latach na złomowisku, został odrestaurowany i zawisł nad wejściem … SZCZEGÓŁY →

SVYTURYS 500ml Memelbrau Piwo litewskie

Producent Svyturys

… alkoholu 5,3% • kolor - ciemno złoty • klasyczny zapach • ozdobna butelka Memelbrau to piwo „specjalnej technologii" warzone w małych partiach, w starym browarze Svyrytus. Piwo to jest produkowane z 3 słodów: jęczmiennego, pszenicznego i karmelowego. Połączenie różnych typów słodu oraz dojrzewania w poziomych kadziach w piwnicach w browarze Svyturys daje Memelbrau specyficzny … SZCZEGÓŁY →

BACKORIU 500ml Kwas chlebowy litewski

Producent Backoriu

… smak • gasi pragnienie Napój bezalkoholowy, wyprodukowany z naturalnych surowców, według starych receptur.warzony z sucharów chlebowych oraz źródlanej wody z dodatkiem słodu jęczmiennego i żytniego, cukru i kwasu mlekowego. Po uwarzeniu rozlewany szklanych butelek o pojemności 0.5l i pasteryzowane tunelowo w temp 85-90 °C, co zapewnia im 12 miesięczny okres przydatności do spożycia. … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 96%

VAN PUR 1,5l Razowy kwas chlebowy

Producent Van Pur

… słodu żytniego i jęczmiennego • z naturalnym dwutlenkiem węgla • bez konserwantów i barwników • alternatywa dla sztucznych napojów gazowanych Razowy kwas chlebowy Van Pur to lekko gazowany napój przygotowany na bazie zbóż, niezawierający żadnych konserwantów, sztucznych barwników ani aromatów. Razowy kwas chlebowy charakteryzuje się lekkim, ale wyczuwalnym posmakiem pieczonego … SZCZEGÓŁY →

O kategorii Alkohole

Zanim złożysz zamówienie - kliknij a następnie sprawdź oferty 1215 produktów z 6 sklepów w kategorii "Alkohole". W Nokaut.pl sprawdzisz produkty takich producentów jak: Żywiec, Multico, Monin.

Sprawdź też