Jarzębina suszona BadaPak gromadzi mnóstwo cennych dla organizmu elementów. To wyśmienite źródło witaminy C, dlatego ochoczo użytkowana jest wspomagająco przy leczeniu przeziębień i innych infekcji. Warto stosować ją w okresie obniżonej oporności, żeby w ten sposób krzepić organizm. Zawiera też witaminy A, E, K i B1, B2, B3. Jarzębina suszona BadaPak to perfekcyjne źródło karotenu. Zawiera go dwa razy więcej niżeli marchewka. Poza tym obfituje w flawonoidy, garbniki, antocyjany, kwasy ekologiczne, terpeny i sole mineralne takie jak potas, magnez, sód i miedź.
Jarzębina suszona BadaPak ma wielorakie zastosowanie w kuchni. Z powodzeniem może zastąpić suszoną żurawinę. Podduszona, przetarta, posolona i połączona ze śmietaną będzie doskonałym sosem do mięs. Nieprzeciętnie dodatkowo smakuje herbata z jarzębiną albo napary z niej przygotowywane.
Jarzębina jest owocem drzewa o tej samej nazwie. Znana jest zwykle ze swych owoców, które niezwykle stosowane są do tworzenia dekoracji. Są one niewiele znaczące, kuliste, soczyście pomarańczowe albo czerwone, skupione w kiściach. Mało kto wie, że owoce te mają właściwości zdrowotne i mogą być użytkowane w kuchni.