Migdały BadaPak w formie płatków tak jak w pozostałych rodzajach są źródłem wielu elementów odżywczych. Migdały jak i inne orzechy są kaloryczną przekąską. Jednak fakt ten nie powinien zniechęcać do ich regularnego spożywania. Kaloryczność wynika z tłuszczy w nich zawartych. W ich składzie wyszukamy obfite ilości potasu oraz fosforu. W dalszej kolejności występuje magnez, wapń, żelazo, cynk i sód. Na dodatek występuje w nich witamina B2(ryboflawina) i witamina B3 (niacyna).
Migdały płatki BadaPak perfekcyjnie komponują się z rodzaju deserami. Są wyśmienitym dodatkiem do ciast, ciasteczek, muffinek, lodów. Migdały płatki BadaPak mogą być ponadto elementem dekoracyjnym, a także dodatkiem do sałatek.
Migdały to owoc drzewa zwanego migdałowcem. Pochodzą z rejonów Bliskiego Wschodu. Obecnie uprawiane są w wielu rejonach świata a największym ich producentem jest USA. Migdały zaliczane są do orzechów i uznawane za najszlachetniejsze z nich.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.