Menu

Uniwersytecka książka kucharska - Wysyłka od 3,99 - porównuj ceny z wysyłką (opr. twarda)

Cechy produktu

  • ISBN 9788323523383 
  • Oprawa twarda 
  • Autor Jacek Kurczewski 
  • Wydawnictwo UW – Uniwersytet Warszawski 
  • Ilość stron 192 
  • Rok wydania 2016 

Opis

Publikacja, jak każda książka kucharska, demonstruje przepisy. Można się więc z niej dowiedzieć, jak przygotować potrawy tradycyjne (pierogi z kapustą i grzybami), a także egzotyczne (makaron po koreańsku), dania z niecodziennych składników (na przykład ze... Stokrotek) czy ciekawe dodatki (pieprz ziołowy). Ponieważ jednak książka powstała ze szczególnej okazji, jaką jest jubileusz UW, krótkie teksty opowiadające o kulinarnych tradycjach uczelni (jak jadali profesorowie i studenci w XIX i XX w.) oraz o tradycjach kulinarnych w ogóle (na przykład jak jadali starożytni Rzymianie). Dodatkową ciekawostkę stanowi fakt, iż autorami przepisów są ludzie związani z UW, zajmujący różne stanowiska i zatrudnieni w różnorodnych jednostkach uczelnianych: rektorzy, profesorowie, pracownicy administracyjni Książka w lekkiej, nierzadko zabawnej formie opowiada więc nie tylko o kuchni, lecz też o ludziach Uniwersytetu, pozwalając poznać ich od innej, czasem zaskakującej strony.

ISBN: 9788323523383
Kod paskowy: 9788323523383
Kod wydawcy: 20322
liczba stron: 192
Oprawa: Twarda
Format: 14.9x30.5
Głębokość (mm): 18
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.