Cukier trzcinowy pochodzi z trzciny cukrowej, którą poddaje się podobnym procesom, co buraka cukrowego.
Swoją bursztynową barwę zawdzięcza temu, że w czasie produkcji nie oddziela się od niego melasy, której cukier zawdzięcza brązowy kolor. Głównym komponentyem jest sacharoza.
Cukier trzcinowy BadaPak gromadzi w swym składzie elementy mineralne, takie jak: żelazo, magnez, potas i wapń.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.