Czekolada gorzka
Opakowanie: kuwertura 200g
Prawdziwa, gęsta, aksamitna i aromatyczna czekolada gorzka do picia. Wyrabiana ręcznie z najwyższą skrupulatnością z najkorzystniejszej jakości elementów w manufakturze Mirosława Pelczara - Mistrza Polski Cukierników. Nad wyraz ciemna i aromatyczna, gorzka czekolada o znacznej zawartości kakao (min. 70,4%). Cechuje się intensywnym smakiem z delikatną, kwiatową nutą.
elementy: czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, wanilia Bourbon). Masa kakaowa minimum 70,4 %.
Sposób przygotowaniaOpakowanie 200g wystarczy na przygotowanie około 4 filiżanek gorącej czekolady.
- Wymieszaj 100ml mleka 3,2% i 45ml śmietanki kremowej 30%.
- Zagotuj mleko ze śmietanką i pakiet ze źródła ciepła.
- Dodaj 50g czekolady i wymieszaj.
- Całość zagotuj cały czas mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji i adekwatnej gęstości (ok. 60s)