Michel Montignac twórca nowej filozofii żywienia, od ponad 20 lat dowodzi,wybór produktów, jakie spożywamy, jest decydujący dla naszego zdrowia.
śladowa zmiana obyczajów żywieniowych pomoże nie tylko pozbyć się nadmiaru kilogramówdodatkowo zapobiega chorobom metabolicznym: cukrzycy typu 2, a także schorzeniom serca i układu krążenia.
"50 przystawek o niskim indeksie glikemicznym" to jedna z czterech książek serii "Przepisy Montignaca", które pozwalają praktycznie zastosować zasady naukowo udokumentowanej Metody Montignac. Książki te są dedykowane dla tych wszystkich, którzy troszcząc się o swoje zdrowie, pragną delektować się spożywaniem posiłków zdrowych, smacznych i jednocześnie wyszukanych.
Przepisy w nich zawarte są inspirowane kuchnią śródziemnomorską, szanowaną za najzdrowszą na świecie.
Przystawki według tych przepisów wykonuje sie szybko, tak więc z ich przyrządzeniem poradzi sobie każdy, nawet początkujący adept sztuki kulinarnej.