Menu

Dieta SIRT. Przełom w dziedzinie zdrowego stylu życia i odchudzania

Cechy produktu

  • ISBN 9788380874855 
  • Autor Aidan Goggins 
  • Wydawnictwo Laurum 
  • Ilość stron 254 
  • Rok wydania 2017 

Opis

"przełomowa książka o diecie, w której Aidan Goggins i Glen Matten – dwóch ekspertów w dziedzinie żywienia – pokazują, jak skłonić organizm do energiczniejszego spalania tłuszczów poprzez włączenie do diety towarów bogatych w pewne nad wyraz solidne związki chemiczne. Te nieszablonowe produkty określa się łącznie mianem żywności sirtuinowej.

Zasady diety SIRT są nad wyraz proste, a produktydostępne. Nie trzeba liczyć kalorii, wystarczy stosować ogólne zasady zdrowego odżywiania się, a także wzbogacać codzienne menu produktami z listy 20 najbogatszych w polifenole, które posiadają charakter bezglutenowy, więc także osoby przestrzegające diety bezglutenowej mogą po nie śmiało sięgać.

Badania kliniczne potwierdziły, iż połączenie diety SIRT z umiarkowanym ograniczeniem poboru kalorii pozwala w ciągu 7 dni zniżyć masę ciała o 3,2 kilograma. Produkty sirtuinowe sprawdziły się jako podstawa diety wielu wybitnych sportowców, umożliwiając im osiągnięcie oczekiwanego składu ciała, a także celów kondycyjnych.

Czego można oczekiwać, gdy się stosuje dietę SIRT?

• Utraty wagi wynikającej ze obniżania ilości tkanki tłuszczowej, a nie mięśniowej.

• Przygotowania organizmu do trwałego utrzymywania niższej wagi.

• lepszego wyglądu, lepszego samopoczucia, wyższego poziomu energii.

• Braku konieczności użytkowania długookresowej głodówki czy skazywania się na uczucie skrajnego głodu.

• Braku konieczności realizowania wyczerpujących ćwiczeń.

• Otwarcia drogi do dłuższego, zdrowszego życia bez chorób.

***

""Dieta, która nie podąża za modą, za to oferuje niesamowite korzyści w zakresie poprawy stanu zdrowia i sylwetki. Aidan i Glen dowodzą, iż każdy może jeść ze smakiem, a przy tym czerpać korzyści z żywności sirtuinowej. Wyjątkowo mi się to podoba!""

Lorraine Pascale, szef kuchni z programów BBC TV i autorka książek kulinarnych

""pokaźne odkrycie dietetyczne! Korzystając z pomocy Aidana i Glena, wprowadziłem do swej diety żywność sirtuinową, dzięki temu udało mi się osiągnąć skład ciała i samopoczucie, o jakich wcześniej choćby nie marzyłem.""

David Haye, bokser, mistrz świata wagi ciężkiej

""Dieta SIRT Aidana i Glena to było niesamowite doświadczenie. Tłuszcz się z mojego ciała po prostu wytapiał. Nagle lepiej mi się myślało i miałem ewidentnie więcej energii aniżeli kiedyś.""

Anthony Ogogo, zawodowy bokser i gwiazda programu Strictly Come Dancing 2015

*****

Aidan Goggins ma dość nietypowe wykształcenie, ponieważ jest równocześnie farmaceutą i dietetykiem. Poza tym cierpi na rzadką chorobę autoimmunologiczną. Za sprawą dość nieszablonowego połączenia tych trzech czynników stał się jednym z najistotniej rozchwytywanych europejskich specjalistów w dziedzinie zdrowia. Z jego usług korzystają zarówno lekarze, jak i celebryci. Aidan rozumie znaczenie korzystnej kondycji fizycznej i specjalizuje się w żywieniu sportowców. Dzięki swojemu doświadczeniu już nieraz wspomagał zawodowych mistrzów sportu w ich drodze do sukcesu. Aidan z ochotą wypowiada się w mediach w sprawach zdrowia, jest także autorem nagradzanych książek.

Glen Matten jest entuzjastą dobrego jedzenia z dyplomem w dziedzinie dietetyki medycznej. W jego przypadku obsesyjne gromadzenie wiedzy na temat odżywiania się idzie w parze z zamiłowaniem do dobrej kuchni. Od blisko dziesięciu lat z powodzeniem otwiera kolejne kliniki na terenie wielkiej Brytanii, a z jego usług skorzystało już wielu zawodowych sportowców i celebrytów. Jest autorem nagradzanych publikacji, chętnie udziela się w mediach."


darmowy fragment:

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.