Menu

S.O.S. dla tarczycy. Dieta w Hashimoto

Cechy produktu

  • ISBN 9788380435940 
  • Autor Anna Kowalczyk;Tomasz Antoniszyn 
  • Wydawnictwo
  • Ilość stron 256 
  • Rok wydania 2018 

Opis

Kompleksowy poradnik z mnóstwem najnowszych doniesień naukowych dotyczących zaleceń w chorobie Hashimoto, a także zbiór przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na dużo tygodni!W książce wynajdziemy szereg interesujących i niezbędnych danych dotyczących fizjologii gruczołu tarczowego, podstawowych zagadnień z dziedziny patofizjologii tego narządu i metod leczenia choroby Hashimoto.

Na podstawie najnowszych badań i literatury na ten temat autorzy opracowali zalecenia żywieniowe i holistyczny plan innowacyjnania dietetycznego w tej chorobie. Wynajdziemy w niej informacje dotyczące trafnego zbilansowania diety pod względem zawartości równocześnie makro-, jak i mikroelementów, i listę komponentów, które są konieczne dla poprawnego funkcjonowania gruczołu tarczowego.

Opisane zostały także diety eliminacyjne stosowane w chorobie Hashimoto, ich zasadność oraz bezpieczeństwo pod względem wartości odżywczej. W części funkcjonalnej znajdują się opracowane przez autorów propozycje przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny i bezpieczny dla zdrowia jadłospis na niemało tygodni, a jego systematyczne używanie na pewno poprawi pracę gruczołu tarczowego.

Książka zachęca również piękną oprawą graficzną i barwnymi zdjęciami proponowanych potraw.Anna Kowalczyk - ekspert żywieniowy, dietetyk i psychodietetyk z wykształcenia i zamiłowania, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i Wyższej Szkoły Nauk Społecznych w Lublinie.

Prowadziła warsztaty, wykłady i szkolenia o tematyce żywieniowej i prozdrowotnej, autorka licznych artykułów, gość wielu programów telewizyjnych i radiowych.Tomasz Antoniszyn - idealny kucharz, szef kuchni wielu warszawskich restauracji.

Jego szczególną pasją jest fotografia kulinarna – jest autorem zamieszczonych w książce smakowitych zdjęć do wszelkich przepisów. Wyszczególniony przez magazyn F5 w zestawieniu 10. Polskich fotografów kulinarnych, których warto obserwować.

Autor artykułów w wielu poczytnych magazynach o tematyce kulinarnej.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.