Menu

Super Żywność czyli superfoods po polsku

Cechy produktu

  • ISBN 9788380435216 
  • Autor Małgorzata Różańska 
  • Wydawnictwo
  • Ilość stron 256 
  • Rok wydania 2019 

Opis

Mianem Superfoods nazywamy żywność, która ma w sobie wysoką zawartość cennych komponentów, takich jak witaminy, komponenty mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak ponadto błonnik pokarmowy.

Do promowanej powszechnie „superżywności” zaliczamy produkty naturalne i nieprzetworzone, np. Nasiona chia, jagody goji czy sok z noni ale nie tylko. Również wśród naszych polskich, rodzimych produktów odnajdziemy sporo zasługujących na to miano.Małgorzata Różańska jest dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem.

W swojej książce udowadnia, że wcale nie trzeba nadwyrężać portfela i szukać po sklepach egzotycznych produktów. Żeby „super się odżywiać” starczy sięgnąć po nasze polskie produkty, które nieraz mamy w naszych lodówkach - produkty z naszych lasów i grządek.

Autorka dzieli się z Czytelnikiem swoją miłością do zdrowego żywienia i podpowiada, jak przy pomocy niewyszukanych potraw i prostych przepisów wprowadzić zdrowie do codziennego menu.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.