parametry głównego obszaru grillowania: - 4 palniki z oddzielnym sterowaniem i zapłonem piezoelektrycznym, - powierzchnia grillowania wynosi 64 x 38 cm, - ruszt grillowy z chromowanej stali z warstwą emaliowaną, która utrzymuje ciepło potraw; dzięki czemu pasuje do grillowania bezpośredniego i pośredniego. Główne mocne strony grilla: - ma kółka do nieskomplikowanego przemieszczania, - posiada uchylną pokrywę z termometrem oraz półki z haczykami na akcesoria, - jest zaopatrzony w uzupełniającą kuchenkę boczną z niezależnym sterowaniem i zapłonem piezoelektrycznym. Pod grillem znajduje się zamykana szafka z drzwiczkami. W zestawie jest w dodatku wąż do podłączania butli gazowej oraz zawór redukcyjny. Grill ma system Flame Tamer – metalowe profile umieszczone są bezpośrednio nad palnikami, aby zapobiec kapaniu tłuszczu między płomienie. Jednocześnie zapobiegają one bezpośredniemu nagrzewaniu grilla przez płomienie tylko w miejscu palnika, co powoduje bardziej równomierne nagrzewanie. Tłuszcz kapiący z grillowanego mięsa spływa po ściankach grilla do tacki ociekowej znajdującej się w dolnej części grilla.