Kakao jest składnikiem wielu wyrobów cukierniczych i deserów takich jak czekolady, polewy, napoje, kremy czekoladowe, cukierki czy wiórki czekoladowe. Jest bogatym źródłem wielu składników odżywczych, np. antyoksydantów, magnezu, żelaza, chromu, kwasów tłuszczowych Omega-6 i witamin. Sproszkowane nasiona z owoców kakaowca spożywane są najczęściej w postaci mlecznych czekolad i batoników, ale mogą być także dodatkiem do deserów, ciast, a nawet napojów. Kakao w połączeniu z mlekiem to ulubiony napój dzieci na całym świecie. Kakao spożywane w formie gorzkiej czekolady to zdrowa i odżywcza przekąska, po którą warto sięgać codziennie. Dlaczego? Wpływa na dobre samopoczucie, poprawia koncentrację i redukuje stres. Poza tym, kakao ma właściwości pobudzające krążenie, dlatego też jest świetnym afrodyzjakiem. W tej kategorii znajdziesz szeroki wybór kakao z różnych stron świata w atrakcyjnej cenie.