Menu

Coffee Proficiency Kenya Githiga 250g

Cechy produktu

  • Producent COFFEE PROFICIENCY 

Opis

Kenia Githiga PB

Kraj: Kenia
Region: Debo
Plantacja: Kanyenyaini Farmers
Wysokość upraw: 1820 m n.p.m.
Odmiana botaniczna: SL28, Ruiru
cykl obróbki: Washed.

Data palenia: 12 lutego 2019

Stacja obróbki Githiga istnieje od 1988 r. Jest częścią projektu Kanyenyaini Farmers Co-operative Society, który skupia prawie tysiąc okolicznych farmerów. Stacja ta, podobnie jak inne farmy i inne zakłady zajmujące się produkcją kawy, są wspierane poprzez partnera Dorman’s, Coffee Managment Services (CMS). Ich celem jest rozszerzenie produkcji kawy i zapewnienie dobrych warunków życia plantatorów. Ich wparcie polega na nieprzerwanym szkoleniu pracowników, a także utrzymywanie wysokich wynagrodzeń oraz dofinansowanie farm.

Kawa charakteryzuje się złożoną, soczystą kwasowością. W aromacie wyczuwalne są nuty kwiatowe i czarnych porzeczek. W smaku wyczuć możemy nuty czarnej porzeczki, brzoskwini i grejpfruta. Całości dopełnia krągłe gładkie body i długi słodki posmak.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.