Menu

Kawa ziarnista Bueno Momento 1000 g

Cechy produktu

  • Producent Maestrocafe 
  • Rodzaj ziarnista 

Opis

Bueno Momento.

Kawę znamionuje obfita zawartość kofeiny, gęsta bursztynowa crema, zharmonizowany smak i mocny aromat. Ręcznie zebrane ziarna fermentują w ceramicznych zbiornikach znajdujących się nad ziemią, a następnie suszone w szklarniach w warunkach kontrolowanego mikroklimatu. To wszystko sprawia, że to bardzo lubiany, skomplikowany do zdobycia towar. Doskonała do przygotowania klasycznego espresso i cappuccino. Wyczuwalne nuty orzechów i czekolady. Kawa pochodzi z minimalnych plantacji, których właściciele nie używają pestycydów ani innych nawozów do uprawy kawowców.

Bueno Momento.

Wypalona została w stopniu średnio ciemnym, dzięki temu smak jest znakomicie stabilny. Intensywny aromat w połączeniu z subtelną kwasowością wspaniale oddaje charakter regionu.

informacje o kawie:

Producent: Palarnia Kawy Maestrocafe

Nazwa: Bueno Momento

Gatunek: Arabica 50% Robusta 50%

Kraj pochodzenia: Afryka, Brazylia

Kraj wypalania: Polska

Intensywność smaku: 4/5

Stopień wypalenia: 4/

Espresso to pojedynczy artykuł ekstrakcji kawy, który powstaje poprzez przelanie wody o stosownej

temperaturze (około 88-92 st. C) pod odpowiednim stałym ciśnieniem poprzez zmielone ziarna.

poprawny czas przygotowania naparu to ok. 20 sekund, poprawnie przygotowane espresso ma objętość 30 ml.

Łączy w sobie smaki: gorzki, kwaśny i słodki, lecz warto zaznaczyć, iż jest to układ wzorowy, w rzeczywistości smaki zależne są od użytej mieszanki ziaren.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.