Ryby i owoce morza należą do jednych z najbardziej wartościowych składników diety. To dobre źródło łatwo przyswajalnego białka i cennych kwasów tłuszczowych NNKT. Ich mięso dostarcza wielu składników mineralnych i witamin. Ryby są także lekkostrawne, dlatego warto jeść je jak najczęściej. Można z nich wyczarować różnorodne potrawy. Smażone, grillowane, gotowane, duszone, pieczone – zawsze smakują wyśmienicie. Są niezastąpione jako składnik sałatki, przekąska lub przystawka. Ryba w pomidorach to pyszne urozmaicenie tradycyjnego śniadania czy kolacji, a anchois to aromatyczny składnik past i pizzy. Pasty z tuńczyka lub z makreli mogą być świetnym substytutem masła lub serka na kanapce. W kategorii konserwy i przetwory rybne znajdziesz szeroką gamę filetów z tuńczyka, sardynek, makreli, sałatek rybnych, małży w marynacie, ośmiornicy z zalewie i wielu innych morskich pyszności.