Manu

Kuchnia włoska. Klasyczne i nowoczesne dania (opr. twarda)

Cechy produktu

  • ISBN 9788377709474 
  • Autor praca zbiorowa 
  • Rok wydania 2012 
  • Oprawa twarda 
  • Wydawnictwo Olesiejuk 
  • Ilość stron 384 

Opis

Bogaty wybór przepisów, zdrowe, świeże składniki, aromatyczne zioła i przyprawy – oto tajemnica popularności kuchni włoskiej. Ta znakomita książka kucharska w przejrzystej formie prezentuje bogactwo i różnorodność oryginalnych, włoskich recept i sprawia, że sama ich lektura tak dalece pobudza apetyt, że ogarnia nas nieprzeparta ochota spróbowania tych pachnących zup, kolorowych i chrupiących salat oraz bajecznych deserów.

Książka zawiera mnóstwo przepisów na różne okazje z uwzględnieniem odmiennych kulinarnych upodobań. A przepisy są tak łatwe w przygotowaniu, że w okamgnieniu można wyczarować smak południa i urok włoskich potraw.

Przepisy są przejrzyście zestawione w grupach tematycznych i zaprezentowane krok po kroku na kolorowych ilustracjach, jasne dla początkujących i zaawansowanych. Oznaczono stopień trudności, czas przygotowywania i gotowania każdej potrawy.

Uzupełnieniem są rady kucharza i warianty dań. Dla wtajemniczonych podano wartości odżywcze i zawartość kaloryczną potraw.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie