Moje konto

technologia gastronomiczna podrecznik czesc 2 wsip × w kategorii Książki ×

4 produkty z 15 sklepów

TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA 2 TECH PROCNER [opr. miękka]

w kategorii Podręczniki

ISBN 8302028622 Autor Flis Krystyna, Procner Aleksandra Rok wydania 2008 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 296

… II technikum, zawód: technik żywienia, specjalność; technologia i organizacja żywienia. Została opracowana na podstawie programu nauczania P-41313-2/82 z dn. 20 X 1982 r. oraz instrukcji programowej P-41313-2/86 z dn. 17 VII 1986 r. w niej ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych … SZCZEGÓŁY →

Technologia gastronomiczna część 2 [opr. kartonowa]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302112560 Autor Kmiołek Anna Rok wydania 2011 Oprawa kartonowa Wydawnictwo WSIP Ilość stron 260

… Formowanie tuszek3.4.5. Formowanie mięsa drobiowego do smażenia3.5. Rodzaje i zasady sporządzania nadzienia do drobiu3.6. Zasady obróbki cieplnej mięsa drobiowego3.6.1. Potrawy gotowanie3.6.2. Potrawy smażone3.6.3. Potrawy duszone3.6.4. Potrawy pieczone3.7. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie drobiowym podczas obróbki3.8. Zalecenia sanitarno-higieniczne dotyczące produkcji i przechowywania … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 8 zł

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Część 2 Podręcznik [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302028625 Autor Flis Krystyna, Procner Aleksandra Rok wydania 2007 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 296

… z towaroznawstwem. Podręcznik, część 2 Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.W podręczniku omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny. Autor: Aleksandra Procner, Krystyna Flis … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 5 zł

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 2 Kwalifikacja T.6.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz [opr. miękka]

w kategorii Technika, leksykony techniczne

ISBN 9788302135897 Autor Kmiołek Anna Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 184

… potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych oraz posiłków codziennych i okolicznościowych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.Numer … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 28%