Moje konto

technologia gastronomiczna podrecznik czesc 2 wsip × w kategorii Książki ×

12 produktów z 14 sklepów

Technologia gastronomiczna część 1 [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302112553 Autor Kmiołek Rok wydania 2010 Oprawa miękka Wydawnictwo WSIP Ilość stron 312

… technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kucharz. Jest zgodny z obowiązującą podstawą programową i programem nauczania 321[10]/MEN/2009. Część 1 zawiera materiał nauczania z zakresu organizacji pracy, metod utrwalania i oceny sensorycznej żywności, a także towaroznawstwa i zastosowania w gastronomii przypraw, ziół, tłuszczów, warzyw i ziemniaków, grzybów, owoców, mleka, jaj … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 7 zł

Technologia gastronomiczna. Część 2 [opr. miękka]

w kategorii Podręczniki

ISBN 9788302110269 Autor Anna Kmiołek Rok wydania 2011 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 260

… domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaropznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwirząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich. Podręcznik dopuszczopny … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 5 zł

Technologia gastronomiczna część 2 [opr. kartonowa]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302112560 Autor Kmiołek Anna Rok wydania 2011 Oprawa kartonowa Wydawnictwo WSIP Ilość stron 260

… Formowanie tuszek3.4.5. Formowanie mięsa drobiowego do smażenia3.5. Rodzaje i zasady sporządzania nadzienia do drobiu3.6. Zasady obróbki cieplnej mięsa drobiowego3.6.1. Potrawy gotowanie3.6.2. Potrawy smażone3.6.3. Potrawy duszone3.6.4. Potrawy pieczone3.7. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie drobiowym podczas obróbki3.8. Zalecenia sanitarno-higieniczne dotyczące produkcji i przechowywania … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 8 zł

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 3 podręcznik [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302041655 Autor Flis Krystyna, Procner Aleksandra Rok wydania 1987 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 256

… i gospodarstwa domowego, kucharza.Omówiono w niej potrawy półmięsne oraz ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej drobiu, dzikiego ptactwa, ryb, używek oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Podano zasady serwowania potraw, posiłków i napojów oraz sporządzania potraw kuchni polskiej, regionalnej i kuchni innych narodów, a także potraw dietetycznych. Autor: … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 6 zł

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Część 1 Podręcznik [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302027895 Autor Procner 079401 Rok wydania 2007 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 256

… warzywZjawisko osmozy w procesach technologicznychOgólne zasady sporządzania surówekObróbka cieplna warzywWarzywa cebuloweWarzywa owocoweWarzywa liścioweWarzywa kapustoweWarzywa korzeniowe i rzepowateWarzywa strączkoweWarzywa różne2. ZiemniakiOgólna charakterystyka ziemniakówPrzetwory ziemniaczaneObróbka wstępna i cieplna ziemniakówPotrawy ziemniaków3. GrzybyOgólna charakterystyka grzybówPrzetwory … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 8 zł

Technologia gastronomiczna 3 [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302119118 Autor Anna Kmiołek Rok wydania 2011 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 184

… zup i sosów gorących, deserów oraz napojów zimnych i gorących, a także napojów alkoholowych. Omawia znaczenie i wykorzystanie żywności wygodnej, funkcjonalnej i dietetycznej. Przedstawia potrawy regionalne Polski i charakterystyczne potrawy kuchni innych narodów, a także znaczenie i składniki posiłków codziennych oraz potrawy i organizację przyjęć okolicznościowych.Numer aprobaty … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 7 zł

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1.Podręcznik. Zasadnicze szkoły zawodowe [opr. broszurowa]

w kategorii Inżynieria

ISBN 9788302141041 Rok wydania 2013 Oprawa broszurowa Wydawnictwo WSiP Ilość stron 218

… Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie „kucharz małej gastronomii".Numer … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 6 zł

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Technologia gastronimiczna część 1 Podręcznik [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302135880 Autor Kmiołek Anna Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 344

… i uczy umiejętności potrzebnych do prawidłowego stosowania gastronomicznych procesów technologicznych oraz sporządzania potraw z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, przetworów mlecznych, produktów zbożowych, mięsa, drobiu, ryb oraz przygotowania potraw półmięsnych i wegetariańskich). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 6 zł

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 2 Kwalifikacja T.6.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz [opr. miękka]

w kategorii Technika, leksykony techniczne

ISBN 9788302135897 Autor Kmiołek Anna Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 184

… potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych oraz posiłków codziennych i okolicznościowych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.Numer … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 6 zł

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Część 2 Podręcznik [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302028625 Autor Flis Krystyna, Procner Aleksandra Rok wydania 2007 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 296

… z towaroznawstwem. Podręcznik, część 2 Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.W podręczniku omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny. Autor: Aleksandra Procner, Krystyna Flis … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 6 zł

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302140785 Autor Konarzewska Małgorzata Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 338

… towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom. Podręcznik zapewnia właściwy dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym. Wzbogacono go dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptur, co pozwoli uczniowi na szybkie przyswojenie wiedzy teoretycznej … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 8 zł

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2.Podręcznik. Zasadnicze szkoły zawodowe [opr. broszurowa]

w kategorii Inżynieria

ISBN 9788302141058 Rok wydania 2013 Oprawa broszurowa Wydawnictwo Wsip Ilość stron 208

… i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie „kucharz małej gastronomii".Numer dopuszczenia MEN: 11/2004Autor: Małgorzata … SZCZEGÓŁY →