Moje konto

technologia gastronomiczna podrecznik czesc 2 wsip × w kategorii Książki ×

5 produktów z 9 sklepów

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2.Podręcznik. Zasadnicze szkoły zawodowe [opr. broszurowa]

w kategorii Inżynieria

ISBN 9788302141058 Rok wydania 2013 Oprawa broszurowa Wydawnictwo Wsip Ilość stron 208

… i jarskie, kuchnia staropolska, polska współczesna i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 4 zł

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Część 2 Podręcznik [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302028625 Autor Flis Krystyna, Procner Aleksandra Rok wydania 2007 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 296

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik, część 2 Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz. W podręczniku omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny. Autor: Aleksandra Procner, Krystyna Flis SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 7 zł

Technologia gastronomiczna część 2 [opr. kartonowa]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302112560 Autor Kmiołek Anna Rok wydania 2011 Oprawa kartonowa Wydawnictwo WSIP Ilość stron 260

… 3.8. Zalecenia sanitarno-higieniczne dotyczące produkcji i przechowywania potraw z drobiu i ptactwa dzikiego 4. Ryby i owoce morza 4.1.Rodzaje ryb i owoców morza, skład chemiczny i wartość odżywcza 4.2. Ocena świeżości ryb 4.3. Zasady obróbki wstępnej ryb i owoców morza 4.4. Sporządzanie rybnej masy mielonej 4.5. Obróbka cieplna ryb i masy mielonej 4.6. Przetwory z ryb i owoców morza oraz ich zastosowanie … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 8 zł

Technologia gastronomiczna. Część 2 [opr. miękka]

w kategorii Podręczniki

ISBN 9788302110269 Autor Anna Kmiołek Rok wydania 2011 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 260

… oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaropznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwirząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich. … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 3 zł

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 2 Kwalifikacja T.6.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz [opr. miękka]

w kategorii Technika, leksykony techniczne

ISBN 9788302135897 Autor Kmiołek Anna Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 184

… kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 ( Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów ). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych oraz posiłków codziennych i okolicznościowych. Wiedza teoretyczna … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 7 zł