Moje konto

technologia gastronomiczna podrecznik czesc 2 wsip × w kategorii Książki ×

6 produktów z 13 sklepów

Technologia gastronomiczna część 2 [opr. kartonowa]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302112560 Autor Kmiołek Anna Rok wydania 2011 Oprawa kartonowa Wydawnictwo WSIP Ilość stron 260

… Formowanie tuszek3.4.5. Formowanie mięsa drobiowego do smażenia3.5. Rodzaje i zasady sporządzania nadzienia do drobiu3.6. Zasady obróbki cieplnej mięsa drobiowego3.6.1. Potrawy gotowanie3.6.2. Potrawy smażone3.6.3. Potrawy duszone3.6.4. Potrawy pieczone3.7. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie drobiowym podczas obróbki3.8. Zalecenia sanitarno-higieniczne dotyczące produkcji i przechowywania … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 8 zł

Technologia gastronomiczna. Część 2 [opr. miękka]

w kategorii Podręczniki

ISBN 9788302110269 Autor Anna Kmiołek Rok wydania 2011 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 260

… domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaropznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwirząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich. Podręcznik dopuszczopny … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 4 zł

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Część 2 Podręcznik [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302028625 Autor Flis Krystyna, Procner Aleksandra Rok wydania 2007 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 296

… z towaroznawstwem. Podręcznik, część 2 Książka jest przeznaczona dla uczniów technikum, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.W podręczniku omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny. Autor: Aleksandra Procner, Krystyna Flis … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 7 zł

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Technologia gastronimiczna część 1 Podręcznik [opr. miękka]

w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

ISBN 9788302135880 Autor Kmiołek Anna Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 344

… i uczy umiejętności potrzebnych do prawidłowego stosowania gastronomicznych procesów technologicznych oraz sporządzania potraw z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, przetworów mlecznych, produktów zbożowych, mięsa, drobiu, ryb oraz przygotowania potraw półmięsnych i wegetariańskich). Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 11 zł

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów Część 2 Kwalifikacja T.6.2 Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz [opr. miękka]

w kategorii Technika, leksykony techniczne

ISBN 9788302135897 Autor Kmiołek Anna Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 184

… potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych oraz posiłków codziennych i okolicznościowych. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.Numer … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 7 zł

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2.Podręcznik. Zasadnicze szkoły zawodowe [opr. broszurowa]

w kategorii Inżynieria

ISBN 9788302141058 Rok wydania 2013 Oprawa broszurowa Wydawnictwo Wsip Ilość stron 208

… i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie „kucharz małej gastronomii".Numer dopuszczenia MEN: 11/2004Autor: Małgorzata … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 4 zł