Moje konto

W tej kategorii nie udało się znaleźć dokładnie takich produktów

Poniżej znajdziesz wszystkie produkty w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne.

Kuchnia, przepisy kulinarne

2511 produktów z 53 sklepów

strona 1 z 126

SMAKI MARZEŃ KSIĄŻKA ZWYCIĘZCY 2 POLSKIEJ EDYCJI PROGRAMU TW [opr. twarda]

ISBN 9788393610624 Autor Śniechowska Beata Rok wydania 2013 Oprawa twarda Wydawnictwo Znak Ilość stron 160

… i mądra. Bardzo cierpliwa i pokorna. Niezwykle konsekwentnie zmierzała do celu. Z dnia na dzień robiła coraz większe postępy. (...) Zrobiła na mnie wielkie wrażenie, bo podchodziła do gotowania jak do matematycznych zadań: bardzo logicznie, analitycznie, z dystansem. A przy okazji, nie tracąc pasji". Magda Gessler MasterChef" to emocjonujące kulinarne show, które po raz pierwszy … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 36%

Pyszne 25 [opr. miękka]

ISBN 9788324023905 Autor Starmach, Anna Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo Znak Ilość stron 176

… by wyczarować posiłek, który zachwyci naszą rodzinę i przyjaciół. I wcale nie trzeba być mistrzem patelni, by gotować smacznie, szybko i tanio. W książce "Pyszne 25" znajdziemy 70 przepisów na łatwe do przygotowania potrawy z dostępnych na naszym rynku składników. Każde danie zilustrowane jest zdjęciem i opatrzone krótkim komentarzem. A w części zatytułowanej "Niezbędnik" … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 37%

Przepisy Mikołajka [opr. twarda]

ISBN 9788324017430 Autor Goscinny Rene Rok wydania 2011 Oprawa twarda Wydawnictwo Znak Ilość stron 130 SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 7 zł

MasterChef Najlepsze przepisy Basi Ritz - Basia Ritz [opr. twarda]

ISBN 9788393610617 Autor Ritz Basia Rok wydania 2012 Oprawa twarda Wydawnictwo TVN Ilość stron 144

… są skomplikowane i każdy, kto przeczyta je uważnie i wykona krok po kroku, osiągnie fantastyczne wyniki!" Basia Ritz"Zwyciężczyni MasterChefa ujęła mnie ogromną pasją, zaangażowaniem, niebywałą orientacją w kuchniach świata, znajomością trendów. A także zrozumieniem produktów, nie tylko tych podstawowych. Podoba mi się jej fantazja, smak, i otwartość. Jej determinacja … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 30%

Zamień chemię na jedzenie [opr. miękka]

ISBN 9788324020454 Autor Bator Julita Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo Znak Ilość stron 286

… producentów. Ponieważ dzieci autorki wykazują silną alergię na "polepszacze" i konserwanty musiała zmienić styl odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje, nie wydając dużych sum na kupowanie wyłącznie ekologicznych produktów, żyć bez "chemii". Jej książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie pamiętane … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 36%

Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny [opr. twarda]

ISBN 9788324024865 Autor Magda Gessler Rok wydania 2013 Oprawa twarda Wydawnictwo ZNAK Ilość stron 248

… to oryginalne autorskie przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Przejrzysty podział na regiony pozwoli Ci wzbogacić wycieczki po Polsce o nowe doznania kulinarne, a rady autorki odmienią Twoją kuchnię na co dzień. Czy sięgniesz po produkty rekomendowane w książce, czy zastąpisz je dostępnymi lokalnie zamiennikami, Twoje gotowanie z pewnością zachwyci najbliższych. … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 37%

Srebrna Księga Koktajli [opr. twarda]

ISBN 9788377086254 Autor Bardi, Carla / Bigongiaro, Lorenzo Rok wydania 2011 Oprawa twarda Wydawnictwo Olesiejuk Ilość stron 704 SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 14 zł

Polska Kuchnia Regionalna Tw [opr. twarda]

ISBN 9788324516612 Autor Bartczak, Maja Rok wydania 2009 Oprawa twarda Wydawnictwo Publicat Ilość stron 144

… z nóżek skosztujemy na MAZOWSZU* na LUBELSZCZYŹNIE i POLESIU dowiemy się, jak przygotować płucka z warzywami, kulebiaczki czy nalewkę z żurawiny * smak "śląskiego nieba", germuszki, modrej kapusty i szpajzy cytrynowej poznamy na ŚLĄSKU* maczanką po krakowsku, bajglami czy kluskami scykanymi uraczymy się w MAŁOPOLSCEAlfabetyczny indeks potraw ułatwia odnalezienie interesujących … SZCZEGÓŁY →

Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin + cd [opr. broszurowa]

ISBN 9788379930067 Autor Bernhard Gahm Rok wydania 2014 Oprawa broszurowa Wydawnictwo REA Ilość stron 128

… ale i poprawia smak mięsa. W książce doświadczony masarz opisuje, jak solić, peklować, suszyć, wędzić i gotować szynki, boczek, żeberka, wędzonkę, schab, golonkę, łopatkę i wiele innych smakołyków. Ponad 100 zdjęć oraz: informacje na temat urządzeń i dodatków, dokładne wskazówki i rady profesjonalisty, wypróbowane przepisy oparte na naturalnych składnikach, porady pozwalające … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 3 zł

Zupy na każdy dzień roku [opr. miękka]

ISBN 9788375064704 Autor Biruta Markuza Rok wydania 2010 Oprawa miękka Wydawnictwo Zysk i S-ka Ilość stron 320 SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 4 zł

Pakiet 2 książek: Kawa. Herbata [opr. miękka]

ISBN 9788311130340 Autor Ward Mary Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo Bellona Ilość stron 418

… w Chinach liczy 5000 lat, Japończycy piją ją od ponad 1000 lat, a Europejczycy poznali ją dopiero w XVII wieku wraz z rozpoczęciem intensywnych kontaktów handlowych ze wschodem. Jednak prawdziwy wzrost popularności tego napoju nastąpił wraz z epoką kolonialną - to Brytyjczycy stali się największymi amatorami herbaty i rozpowszechnili ją w Europie. Jednak przyrządzana na sposób angielski … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 4 zł

Polska Kuchnia Tradycyjna [opr. twarda]

ISBN 9788324715701 Autor Hanna Szymanderska Rok wydania 2009 Oprawa twarda Wydawnictwo Świat Książki Ilość stron 344

… kucharska: przewodnik po naszej kuchni, niezwykle różnorodnej i bogatej, czerpiącej z tradycji wielu narodów, przez wieki żyjących obok siebie. Dziesiątki przepisów, pieczołowicie zbieranych przez autorkę od ponad czterdziestu lat, na dania na każda okazję. Od przystawek z ?zimnego bufetu?, przez wspaniałe zupy, dania mięsne i bezmięsne, potrawy z ryb, po ciasta, napoje i przetwory … SZCZEGÓŁY →

Zimne przekąski i bufety - Praca zbiorowa [opr. twarda]

ISBN 9788377992104 Autor praca zbiorowa Rok wydania 2011 Oprawa twarda Wydawnictwo Weltbild Ilość stron 128 SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 45%

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Egon Binder [opr. miękka]

ISBN 9788370734411 Autor Egon Binder Rok wydania 2012 Oprawa miękka Wydawnictwo MULTICO Ilość stron 118

… wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb; wędzarnie do samodzielnego wykonania; szafy i komory wędzarnicze; jak unikać błędów w czasie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania; wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny; … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 41%

Domowe kiełbasy [opr. miękka]

ISBN 9788377731321 Autor Warren R. Anderson Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo RM Ilość stron 320

… rozdziały poświęcone wyposażeniu, bezpieczeństwu żywności oraz metodom parzenia i wędzenia kiełbas.Znajdziesz tu przepisy na kiełbasę polską, a także na kiełbaski wiedeńskie, niemiecką bratwurst, grecką laukonikę, chorizo, salami i wiele innych - w sumie 100 różnych przepisów na kiełbasy. Nigdzie tego nie znajdziesz. Każdy, kto poważnie myśli o domowym wyrobie kiełbas, po … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 7 zł

Jak to zrobić w kuchni - James Peterson [opr. miękka]

ISBN 9788377310007 Autor James Peterson Rok wydania 2011 Oprawa miękka Wydawnictwo IN ROCK Ilość stron 432

… bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie – takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać – ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona … SZCZEGÓŁY →

To wszystko pyszne!. O ulubionych daniach... - Alexandra Maxeiner, Anke Kuhl (twarda oprawa) [opr. twarda]

ISBN 9788363010348 Autor Maxeiner Alexandra Rok wydania 2013 Oprawa twarda Wydawnictwo Czarna Owca Ilość stron 32

… świecie. Jedzenie to dla nas wielka przyjemność! Ale czasami przysparza też zmartwień. Kto? Co? I kto? Kogo? Je! Co uważamy za obrzydliwe? Kiedy i gdzie jedzenie sprawia nam ogromną przyjemność? Dlaczego dzieci na całym świecie uwielbiają cukierki? Skąd się wzięły zasady zachowania przy stole i dlaczego są inne w różnych krajach? Wszystkiego dowiecie się z tej książki. Będzie … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 33%

Język niemiecki zawodowy w gastronomii zeszyt ćwiczeń [opr. miękka]

ISBN 9788302133411 Autor Dul Anna Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo WSiP Ilość stron 168

… zadania i ćwiczenia leksykalno-gramatyczne pomagają porozumieć się w najbardziej typowych sytuacjach w branży gastronomicznej.Minisłowniczki ułatwiają opanowanie podstawowego słownictwa z danej specjalizacji.Liczne zdjęcia, ilustracje oraz zestawienia i tablice pomagają w nauce.Zestawy testów na końcu każdego zeszytu umożliwiają sprawdzenie umiejętności językowych.Ćwiczenia związane … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 7 zł

POTRAWY Z CIASTA UCIERANEGO SERIA 100 TW [opr. twarda]

ISBN 9788378819073 Autor praca zbiorowa Rok wydania 2013 Oprawa twarda Wydawnictwo Buchmann Ilość stron 208 SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 36%

Potrawy, które leczą! [opr. twarda]

ISBN 9788324516582 Autor Chojnacka Romana, Przytuła Jolanta Oprawa twarda Wydawnictwo Publicat Ilość stron 128

… łagodzą objawy choroby i spowalniają jej rozwój albo jej przeciwdziałają. Fakt, iż poszczególne dania umieszczono przy konkretnym schorzeniu, nie oznacza, że nie mogą ich jeść osoby borykające się z innymi przypadłościami, czy tym bardziej zdrowe.- postępowanie dietetyczne przy poszczególnych chorobach- przykładowe diety- zalecane produkty- przepisyWydawnictwo: PublicatAutor: Romana … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 26%

O kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

Lubisz poznawać nowe smaki, nowe potrawy? Szukasz sprawdzonych przepisów kulinarnych? Mamy dla Ciebie zbiór kulinarnych pozycji książkowych. Porównaj ceny i kup najtaniej!

Sprawdź też