Moje konto

W tej kategorii nie udało się znaleźć dokładnie takich produktów

Poniżej znajdziesz wszystkie produkty w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne.

Kuchnia, przepisy kulinarne

2693 produkty z 61 sklepów

strona 1 z 135

Pyszne 25 [opr. miękka]

ISBN 9788324023905 Autor Starmach, Anna Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo Znak Ilość stron 176

… by wyczarować posiłek, który zachwyci naszą rodzinę i przyjaciół. I wcale nie trzeba być mistrzem patelni, by gotować smacznie, szybko i tanio. W książce "Pyszne 25" znajdziemy 70 przepisów na łatwe do przygotowania potrawy z dostępnych na naszym rynku składników. Każde danie zilustrowane jest zdjęciem i opatrzone krótkim komentarzem. A w części zatytułowanej "Niezbędnik" … SZCZEGÓŁY →

Smaczna Polska. Regionalny przewodnik kulinarny [opr. twarda]

ISBN 9788324024865 Autor Magda Gessler Rok wydania 2013 Oprawa twarda Wydawnictwo ZNAK Ilość stron 248

… to oryginalne autorskie przepisy inspirowane tradycyjną kuchnią i lokalnymi specjałami. Przejrzysty podział na regiony pozwoli Ci wzbogacić wycieczki po Polsce o nowe doznania kulinarne, a rady autorki odmienią Twoją kuchnię na co dzień. Czy sięgniesz po produkty rekomendowane w książce, czy zastąpisz je dostępnymi lokalnie zamiennikami, Twoje gotowanie z pewnością zachwyci najbliższych. … SZCZEGÓŁY →

SMAKI MARZEŃ KSIĄŻKA ZWYCIĘZCY 2 POLSKIEJ EDYCJI PROGRAMU TW [opr. twarda]

ISBN 9788393610624 Autor Śniechowska Beata Rok wydania 2013 Oprawa twarda Wydawnictwo Znak Ilość stron 160

… i mądra. Bardzo cierpliwa i pokorna. Niezwykle konsekwentnie zmierzała do celu. Z dnia na dzień robiła coraz większe postępy. (...) Zrobiła na mnie wielkie wrażenie, bo podchodziła do gotowania jak do matematycznych zadań: bardzo logicznie, analitycznie, z dystansem. A przy okazji, nie tracąc pasji". Magda Gessler MasterChef" to emocjonujące kulinarne show, które po raz pierwszy … SZCZEGÓŁY →

Przepisy Mikołajka [opr. twarda]

ISBN 9788324017430 Autor Goscinny Rene Rok wydania 2011 Oprawa twarda Wydawnictwo Znak Ilość stron 130 SZCZEGÓŁY →

Wino Jak zostać znawcą - Kitowski Richard, Klemm Jocelyn [opr. miękka]

ISBN 9788377731833 Autor Kitowski Richard, Klemm Jocelyn Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo Read Me Ilość stron 222

… tych trunków? Co decyduje o bukiecie wina? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą autorzy tego poradnika. Znajdziesz w nim mnóstwo przydatnych, aktualnych i łatwych do zastosowania wskazówek, dzięki którym z przeciętnego konsumenta zamienisz się w pewnego siebie amatora win. Z książki dowiesz się, jak dobierać wino do różnych potraw i jak odróżniać wspaniałe, umiarkowanie drogie … SZCZEGÓŁY →

Kuchnia Martynki Najlepsze przepisy - Wanda Chotomska [opr. twarda]

ISBN 9788324573196 Autor Chotomska Wanda Rok wydania 2009 Oprawa twarda Wydawnictwo Publicat Ilość stron 58

… dorosłej wyczarują wiele pyszności. Pretekstem do współnej zabawy w kuchni mogą być święta i inne wyjatkowe dni roku, którym często towarzyszy słodkie co nieco. Oprócz receptur na smakołyki w książce znajdziecie słowniczek kulinarny, wierszyki i wiele ciekawostek.Wydawnictwo: PapilonAutor: Gilbert Delahaye, Hubert ColsonSeria: CastermanISBN: 978-83-245-7319-6Ilość stron: 64Oprawa: … SZCZEGÓŁY →

Drinki i koktajle [opr. twarda]

ISBN 9788378452195 Autor Kowalczyk Anna Rok wydania 2013 Oprawa twarda Wydawnictwo SBM Ilość stron 64 SZCZEGÓŁY →

Sushi i sashimi [opr. miękka]

ISBN 9788377730300 Autor Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda Rok wydania 2012 Oprawa miękka Wydawnictwo rm Ilość stron 96

… tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - sak i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na … SZCZEGÓŁY →

CZEKOLADA KUSZĄCE PRZEPISY TW [opr. twarda]

ISBN 9788328000926 Autor Eric Lanlard Rok wydania 2013 Oprawa twarda Wydawnictwo Buchmann Ilość stron 176 SZCZEGÓŁY →

KLUSKI KNEDLE PIEROGI DOBRA KUCHNIA [opr. miękka]

ISBN 9788362521814 Autor Czarkowska Iwona Rok wydania 2011 Oprawa miękka Wydawnictwo Troy Ilość stron 48

… kalorii. Ciężkie sosy i tłuste sery dodawane do makaronów czy klusek można jednak zastąpić warzywami i lekkimi sosami z oliwą lub jogurtem, tym samym nie tylko eliminując zbędny tłuszcz, ale podnosząc również walory smakowe potrawy. Warto wiedzieć, że kluski, makarony, knedle i pierogi dostarczają organizmowi potrzebne białko, błonnik, sole mineralne i witaminy. Kluski, knedle, … SZCZEGÓŁY →

Zarządzanie jakością żywności

ISBN 9788376415048 Autor Wiśniewska Małgorzata, Malinowska Ewa Rok wydania 2011 Wydawnictwo Difin Ilość stron 389

… pozwala na osiągnięcie, utrzymanie, a następnie skuteczne doskonalenie wymaganego poziomu jakości i poprawę konkurencyjności danego przedsiębiorstwa. Książka ma charakter podręcznika akademickiego i jest przede wszystkim przeznaczona dla studentów, doktorantów kierunków zarządzania, towaroznawstwa, technologii przemysłu spożywczego i innych kierunków pokrewnych. Może być także … SZCZEGÓŁY →

Kuchnia Neli [opr. twarda]

ISBN 9788377580264 Autor Rubinstein Nelly Rok wydania 2011 Oprawa twarda Wydawnictwo Muza Ilość stron 328

… z jakąś dziewczyną z dzikich stepów? - Ona jest piękną, inteligentną, utalentowaną tancerką...- odpowiadał. Kiwali głowami z dezaprobatą. - ... W dodatku wspaniale gotuje! - Ty szczęściarzu! - zawołali entuzjastycznie Francuzi. I zaręczył się pod pomnikiem Chopina w Warszawie z Nelą Młynarską, córką dyrygenta, kompozytora i założyciela Filharmonii Narodowej, dyrektora Teatru … SZCZEGÓŁY →

Wyprawy po przyprawy. [opr. twarda]

ISBN 9788376422312 Autor Parle Stevie, Grazette Emma Rok wydania 2013 Oprawa twarda Wydawnictwo Pascal Ilość stron 336

… z ciepłą tortillą i śmietaną Najlepiej do tej odmiany chile verde użyć tomatillos (odmiana physalis, czyli miechunki), jeśli jednak nie mamy ich pod ręką, pomidory w połączeniu z zieloną papryką też będą dobre. Danie to świetnie smakuje z zieloną salsą jabłkową. Na dużej patelni rozgrzewamy klika łyżek oliwy na średnim ogniu. Dodajemy mięso, szałwię, dużą szczyptę … SZCZEGÓŁY →

Dobra kuchnia Dania z mlekiem [opr. miękka]

ISBN 9788362521371 Autor Iwona Czarkowska Rok wydania 2011 Oprawa miękka Wydawnictwo DRAGON Ilość stron 48

… z nas zapewne nie zdaje sobie sprawy, jak wszechstronnym i niedocenianym produktem jest mleko. Dodajemy je codziennie do kawy lub herbaty, a tymczasem możemy wykorzystać je także jako jeden z bazowych składników dań głównych. Zupa kurczakowa czy schab pieczony nabiorą nowego smaku, jeśli przygotujemy je na mleku. Sałatki, sosy i różnorakie przekąski przyrządzone na bazie tego odżywczego … SZCZEGÓŁY →

Dania z owoców [opr. twarda]

ISBN 9788362976720 Autor Bąk, Jolanta / Czarkowska, Iwona Rok wydania 2012 Oprawa twarda Wydawnictwo Dragon Ilość stron 112

… tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A potem nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych świeżych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, ale mają o wiele szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać pyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw … SZCZEGÓŁY →

Jak to zrobić w kuchni - James Peterson [opr. miękka]

ISBN 9788377310007 Autor James Peterson Rok wydania 2011 Oprawa miękka Wydawnictwo IN ROCK Ilość stron 432

… bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie – takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać – ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 6 zł

Anielska Kuchnia Siostry Anieli - S. Aniela Garecka [opr. broszurowa]

ISBN 9788375803396 Autor S. Aniela Garecka Rok wydania 2013 Oprawa broszurowa Wydawnictwo SALWATOR Ilość stron 198 SZCZEGÓŁY →

Najlepsze przepisy na potrawki i gulasze [opr. miękka]

ISBN 9788378395225 Autor praca zbiorowa Rok wydania 2013 Oprawa miękka Wydawnictwo Prószyński Media Ilość stron 176

… się gulasze o jednej nucie smakowej lub w smakach przeciwstawnych, np. słodko-kwaśne. Cała wielka rodzina gulaszy należy do potraw, które otwierają przed każdym niemal nieograniczone pole do wykazania własnej fantazji, inwencji i subtelnego gustu. W krajach środkowoeuropejskich gulasz to rodzaj ragoût, na Węgrzech tego typu potrawy noszą nazwy: paprykarz, pörkölt lub tokań, w krajach … SZCZEGÓŁY →

Zimne przekąski i bufety - Praca zbiorowa [opr. twarda]

ISBN 9788377992104 Autor praca zbiorowa Rok wydania 2011 Oprawa twarda Wydawnictwo Weltbild Ilość stron 128 SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 45%

Zimna kuchnia - Metz Reinhold, Szameitat Hans [opr. twarda]

ISBN 9788371419317 Autor Hans Szameitat Rok wydania 2007 Oprawa twarda Wydawnictwo Rea Ilość stron 408

… owoce morza, a także warzywa, owoce, zioła i przyprawy korzenne, oraz wiele innych; - tradycyjne i współczesne sposoby przygotowania potraw; - narzędzia i nowoczesne sprzęty używane w zimnej kuchni; - liczne receptury i przepisy na proste, klasyczne i nowe, awangardowe i wyszukane dania takie jak: amuse-geules, chłodniki, sałatki i sosy, meze oraz antipasti i tapas; fingerfood i sushi; kanapki, … SZCZEGÓŁY →

oszczędzasz do 30%

O kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne

Lubisz poznawać nowe smaki, nowe potrawy? Szukasz sprawdzonych przepisów kulinarnych? Mamy dla Ciebie zbiór kulinarnych pozycji książkowych. Porównaj ceny i kup najtaniej!

Sprawdź też