W poradniku, obok krótkiego wprowadzenia w historię spożywania kiełków, dużo miejsca poświęcono ich właściwościom odżywczym, sposobom przygotowania domowej uprawy, wyborowi nasion i kiełkownic, czyli naczyń i pojemników, które będą gwarantowały najlepsze plony. Poza tym możemy dowiedzieć się, jak uniknąć błędów w uprawie, by nie zniechęcać się do kiełkowania nasion i nie szkodzić zdrowiu.
Jednak najwartościowszą częścią prezentowanej książki jest zbiór opisów przeszło 60 gatunków roślin, których nasiona nadają się do kiełkowania i są wspaniałym uzupełnieniem codziennej diety. Każdy opis zwiera m.in. Nazwę łacińską rośliny, czas kiełkowania, zawartość witamin i minerałów, a także w jakiej formie należy spożywać informacje kiełki.
Wielką zaletą poradnika jest dodatkowo rozdział poświęcony przepisom kulinarnym, w których kiełki grają główną rolę. Możemy się tu dowiedzieć, jak przygotować smakowite sałatki, pasty do pieczywa, przekąski, napoje i desery, ale także dania główne wzbogacone kiełkami. Jednym słowem, poznając „Kiełki w domowym ogrodzie" stajemy się jednocześnie producentami, jak i konsumentami własnoręcznie wyhodowanego pożywienia, które bez wątpienia ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie, nie wspominając już o satysfakcji z proekologicznej działalności zarówno w najbliższym otoczeniu, jak i w obszerniejszej, edukacyjnej, skali.
Podtytuł: Uprawa i wykorzystanie w codziennej diecie
ISBN: 9788365373250
Kod paskowy: 9788365373250
Autorzy: Cacciola Grazia
Kod wydawcy: 43278
Miejscowość: Wrocław
ilość stron: 124
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 17.0x24.0cm
Głębokość (mm): 10
Język oryginału: włoski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka
Jednak najwartościowszą częścią prezentowanej książki jest zbiór opisów przeszło 60 gatunków roślin, których nasiona nadają się do kiełkowania i są wspaniałym uzupełnieniem codziennej diety. Każdy opis zwiera m.in. Nazwę łacińską rośliny, czas kiełkowania, zawartość witamin i minerałów, a także w jakiej formie należy spożywać informacje kiełki.
Wielką zaletą poradnika jest dodatkowo rozdział poświęcony przepisom kulinarnym, w których kiełki grają główną rolę. Możemy się tu dowiedzieć, jak przygotować smakowite sałatki, pasty do pieczywa, przekąski, napoje i desery, ale także dania główne wzbogacone kiełkami. Jednym słowem, poznając „Kiełki w domowym ogrodzie" stajemy się jednocześnie producentami, jak i konsumentami własnoręcznie wyhodowanego pożywienia, które bez wątpienia ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie, nie wspominając już o satysfakcji z proekologicznej działalności zarówno w najbliższym otoczeniu, jak i w obszerniejszej, edukacyjnej, skali.
Podtytuł: Uprawa i wykorzystanie w codziennej diecie
ISBN: 9788365373250
Kod paskowy: 9788365373250
Autorzy: Cacciola Grazia
Kod wydawcy: 43278
Miejscowość: Wrocław
ilość stron: 124
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 17.0x24.0cm
Głębokość (mm): 10
Język oryginału: włoski
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka