Manu

Lacidofil kaps. 2 mld CFU 20 kaps. (2 blist.po 10 szt.)

Cechy produktu

  • Producent NYCOMED PHARMA SP. Z O.O. 
  • Postać kapsułki 

Opis

LEK

Podmiot odpowiedzialny:
Instytut Rosell

Wskazania:
Lacidofil może być stosowany zapobiegawczo, np. w czasie podróży do krajów gdzie istnieje inna flora bakteryjna lub leczniczo w zaburzonej na tle bakteryjnym funkcji jelit u dorosłych oraz dzieci, np. po kuracji antybiotykami.

Właściwości:
Bakterie mleczne stanowią bardzo ważny element flory bakteryjnej jelit. Są one naturalnymi przeciwnikami większości bakterii, grzybów i pleśni powodujących zaburzenia w funkcji jelit. Zapobiegają namnażaniu się tych niepożądanych mikroorganizmów i dlatego otrzymały nazwę probiotyki.


Bakterie kwasu mlekowego są podstawowym składnikiem mikroflory każdego człowieka w każdym wieku. Przekształcają one cukier w kwas mlekowy, hamują działanie bakterii gnilnych, hamują rozwój bakterii chorobotwórczych, poprawiają tolerancję na laktozę, poprawiają perystaltykę jelit. Przyspieszają wypróżnianie, współdziałają w odporności immunologicznej, powlekając śluzówkę jelit chronią organizm przed atakiem i działaniem szkodliwych mikroorganizmów. Pomagają w leczeniu zakażeń układu pokarmowego i są szczególnie pomocne w trakcie i po skończeniu kuracji antybiotykowej. Szczep bakterii Lactobacillus rhamnosus zawarty w preparacie Lacidofil jest odporny na wiele antybiotyków.


Sposób użycia:
Leczniczo - dorośli i dzieci 1-2 kapsułek 3 razy dziennie. Zapobiegawczo 1 kapsułka dziennie. Zawartość kapsułek może być mieszana z pożywieniem.


Leczniczo:
Dzieci i dorośli:
1-2 kapsułki 3 x dziennie

Niemowlęta:
1-2 kapsułki dziennie, zmieszać zawartość w osłodzonej wodzie lub podać w pożywieniu

Profilaktycznie:
Dzieci, niemowlęta, dorośli:
1 kapsułka dziennie, w czasie posiłkiu lub do 30 minut po posiłku

Skład:
1 kapsułka zawiera 2x10^9 CFU bakterii kwasu mlekowego oraz substancje pomocnicze: kwas askorbowy, magnezu stearynian, maltodekstryna, żelatyna.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie