Masła orzechowe czy kakaowe to ulubione przekąski dzieci, ale też dorosłych. Masła mogą być dodatkiem do kanapek, lodów, deserów, ciasteczek i ciast. Nadają się idealnie do smarowania pieczywa, tostów lub grzanek. Spośród słodkich i kalorycznych kremów czekoladowo-nugatowych, masła orzechowe i kakaowe są najzdrowsze, o ile w ich składzie nie ma cukru, soli i utwardzonego oleju roślinnego. Powinny więc być one komponentem codziennej, zdrowej diety. Orzeszki arachidowe, z których powstaje masło orzechowe, są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów. Kakao z kolei to bogactwo witamin i soli mineralnych. Masło orzechowe lub kakaowe obecne w w diecie pozwala zaspokoić potrzebę spożywania słodkich i niezdrowych smakołyków takich jak chipsy czy batony. W kategorii masła orzechowe, kakaowe i inne znajdziesz szeroki wybór rozmaitych produktów, różniących się zawartością orzechów lub kakao. To idealne źródło energii i składników odżywczych.