Moje konto

Naczynia żaroodporne

556 produktów z 19 sklepów

strona 1 z 28

Misa z powłoką antyadhezyjną REDMOND RB-A503 do multicookera

… RMC-M4502. 5 litrowa misa do multicookera z wysokiej jakości powłoką zapobiegającą przypalaniu potraw firmy DAIKIN (Japonia), idealnie nadaje się do smażenia, wypiekania, gotowania kasz na mleku. Misa może być używana także jako naczynie do przechowywania żywności w lodówce lub służyć do przygotowywania potraw w piekarniku. * Możliwość używania w zestawieniu z multicookerami … SZCZEGÓŁY →

Misa ceramiczna REDMOND RB-C502 do multicookera

… teflonowa, czy jej analogi. Jedzenie przygotowane w misie nie przypala się, smaży i dusi się równomiernie, nie tracąc swoich walorów smakowych i wartości odżywczych. Pojemność naczynia sprawia, że można je także wykorzystywać do przygotowywania potraw w piekarniku. Misę do multicookera można myć zarówno pod wodą bieżącą, jak i w zmywarce. Teraz przygotowywanie potraw w multicookerach … SZCZEGÓŁY →

Misa stalowa REDMOND RB-S500 do multicookera

… na uszkodzenia mechaniczne i korozję. RB-S500 jest bardzo wygodna jako dodatkowe naczynie dla multicookera REDMOND i może służyć do gotowania zup, w tym także zup-kremów, zup-puree, a także do przygotowywania potraw duszonych, gotowanych, wymagających długiej obróbki cieplnej. Dzięki pojemności naczynia zawartość można ubijać blenderem, nie obawiając się uszkodzenia wewnętrznej … SZCZEGÓŁY →

Rosendahl GRAND CRU Porcelanowa Forma Żaroodporna do Zapiekania - Owalna 24,5 cm

Producent Rosendahl

… Cechą charakterystyczną kolekcji jest typowa dla skandynawskiego projektowania - minimalistyczna forma i użycie do produkcji najwyższej jakości materiałów. Grand Cru wyróżnia się poprzez klinowate wgłębienia, które widoczne są na powierzchni naczyń. Tworzy to niezwykle piękne i eleganckie połączenie. W tworzeniu naczyń wykorzystywana jest wyłącznie najwyższej jakości porcelana … SZCZEGÓŁY →

Rosendahl GRAND CRU Porcelanowa Forma Żaroodporna do Zapiekania - Owalna 35 cm

Producent Rosendahl

… Cechą charakterystyczną kolekcji jest typowa dla skandynawskiego projektowania - minimalistyczna forma i użycie do produkcji najwyższej jakości materiałów. Grand Cru wyróżnia się poprzez klinowate wgłębienia, które widoczne są na powierzchni naczyń. Tworzy to niezwykle piękne i eleganckie połączenie. W tworzeniu naczyń wykorzystywana jest wyłącznie najwyższej jakości porcelana … SZCZEGÓŁY →

Rosendahl GRAND CRU Porcelanowa Forma Żaroodporna do Zapiekania - Owalna 32 cm

Producent Rosendahl

… Cechą charakterystyczną kolekcji jest typowa dla skandynawskiego projektowania - minimalistyczna forma i użycie do produkcji najwyższej jakości materiałów. Grand Cru wyróżnia się poprzez klinowate wgłębienia, które widoczne są na powierzchni naczyń. Tworzy to niezwykle piękne i eleganckie połączenie. W tworzeniu naczyń wykorzystywana jest wyłącznie najwyższej jakości porcelana … SZCZEGÓŁY →

O kategorii Naczynia żaroodporne

Naczynia żaroodporne są nieodzowne w każdej kuchni. Trudno bowiem odmówić sobie pieczenia ciasta, kurczaków czy innych pysznych potraw. Dzisiejsze zaawansowane metody produkcji pozwalają oferować wyroby najwyższej jakości. Naczynia żaroodporne Tadar z grubego żaroodpornego szkła wytrzymują bardzo wysokie temperatury. Równie dobrze nadają się do pieczenia, duszenia, a także gotowania. Jednak do popularnej tarty najlepiej nada się naczynie z ceramicznego pirolitu marki Koplan, który równomiernie rozprowadza temperaturę.

Z kolei w produktach Pyrex czy Arcuisine odgrzejesz potrawę, jak tylko zechcesz. W piekarniku, kuchence mikrofalowej czy nawet na kuchni gazowej. Naczynia żaroodporne WPRO są specjalnie przygotowane do używania w mikrofali. Natomiast naczynia żaroodporne Simax wytrzymują również niskie temperatury, mogą więc służyć nawet do mrożenia produktów. O uniwersalność swoich wyrobów z kamionki dba także Sagaform. Jej naczynia są nie tylko żaroodporne, ale dzięki ciekawym zdobieniom, mogą służyć za zastawę stołową. Brytfanny marki Silit wykonane są z silarganu, który jest niewrażliwy na zadrapanie czy zarysowanie. Do tego nie powoduje alergii, dzięki wyeliminowaniu niklu. Z myślą o ludzkim zdrowiu przygotowuje naczynia także Lekue. Wykonane z silikonu platynowego, sprawiają, że nic nie przywiera do powierzchni. Nie trzeba więc używać ani tłustego oleju, ani sztucznej folii.

Oprócz nowoczesnych, mamy także naczynia wykonane według tradycyjnych metod. Pataki Keramia i Granchio oferują produkty wykonane z naturalnej gliny. Zapewniają nie tylko efektowne podanie dania, ale i jego niepowtarzalny smak. Wśród wielu kształtów, przewidziano także specjalne formy do pieczenia chleba lub pasztetu. Z kolei z intensywnie wypalanej porcelany nadadzą się naczynia żaroodporne Stelton oraz Menu.

Sprawdź też