Menu

Syrop CZEKOLADA Chocolate Monin 700ml

Cechy produktu

  • Producent Monin 
  • Rodzaj syrop 
  • Pojemność 0.7 l

Opis

Syrop Chocolate Monin może posiadać szerokie wykorzystanie, rekomendowany jest do kawy, drinków deserowych, napojów mlecznych, koktajli.

ma przeźroczystą, brązową odcienię ze złotymi akcentami. Cechuje się aromatem ziaren kakaowca oraz smakiem likieru kakaowego.

Początki popularności czekolady sięgają przynajmniej 4 tysiące lat w przeszłość. Antyczna populacja ameryki środkowej używała ziaren kakaowca (który był pokarmem bogów) do wykonana gorącego, spienionego, a także gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. Mikstura ta była święta i kojarzona z płodnością i mądrością.

Kiedy Krzysztof Kolumb sprowadził czekoladę do Europy, napój ten stał się bestsellerem. W kolejnych wiekach odkryto, że kakao może być zmieszane z mlekiem i masłem kakaowym w celu stworzenia znanego nam od roku 1876, stałego stanu “czekolady”.

Syrop czekoladowy MONIN Chocolate jest wykorzystywany jako główny aromat i jest w dodatku mieszany z innymi smakami MONIN. Stosuje się go w specjalnych napojach kawowych, deserach oraz w kuchni.


Przykładowe receptury:

Kremowe Martini

15 ml syropu Chocolate MONIN

30 ml wódki

30 ml wódki o smaku toffi

15 ml śmietankowego likieru

30 ml śmietanki

lód

Umieścić wszystkie składniki w szejkerze. Wstrząsać poprzez kilkanaście sekund.

Przelać do schłodzonych kieliszków do martini.

Kawa smakowa

1 espresso

20 ml syropu Chocolate MONIN

gorące mleko

Wlać espresso i syrop do szklanki, dolać mleka do pełna.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.