Ceramiczny nóż szefa z linii JPN japońskiej firmy Kyocera. Mistrzowski nóż szefa kuchni, asygnowany do krojenia ziół, warzyw, filetów z mięsa i ryb, a w razie zapotrzebowania także pieczywa. Pokaźna, cienka klinga pozwala prędko i schludnie pokroić delikatne komponenty i nie wchodzi w reakcje z produktami spożywczymi. Lekka i wspaniale wyważona budowa sprawia, iż monotonne zadania, jak siekanie ziół czy szatkowanie sporych warzyw, stają się dla kucharza mniej męczące. Linia Kyocera JPN to estetyczne połączenie drewna Pakkawood i stali szczotkowanej z ciemną, indywidualnie wykańczaną klingą ceramiczną. Poręczna, ręcznie produkowana rękojeść doskonale wpasowuje się w kształt dłoni, dzięki temu ruchy nożem stają się bardziej naturalne, a praca w kuchni produktywniejsza. Wyjątkowo praktyczne noże z linii JPN są stworzone w oparciu o najwyższe standardy technologiczne producenta Kyocera. Stanowią zarazem hołd dla dziedzictwa kulturalnego Japonii i nawiązują do najlepszych tradycji japońskich kuźni. W 2014 r. Nagrodzono je prestiżowym wyróżnieniem Red Dot Award za wybitne osiągnięcia w dziedzinie designu. Szlachetna ceramika firmy Kyocera jest szczególnie wytrzymała, twarda i staje się zdrową alternatywą dla tradycyjnych stalowych noży. Dla zapewnienia długowieczności należy pamiętać by myć noże ręcznie gdyż zmywarki tępią ostrza.
Materiał: ceramika, drewno Pakkawood
Kolor: czarny
rozmiar: 18 cm
Projekt: Kyocera