Menu

Moringa oleifera 250g

Cechy produktu

  • Producent BRAT.PL 

Opis

Moringa oleifera w proszku

Wysokiej jakości,100% naturalny proszek, bez dodatków.

produkt pakowany jest w opakowanie rodzaju "doypack" ze struną co umożliwia zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać a samo opakowanie jest trwałe co jest widoczne w trakcie transportu.

Moringa oleifera jest tropikalnym drzewem pochodzącym z terenów Indii i Pakistanu, dorastającym do 10 m. Ma smukły pokrój i przewieszające się gałązki. Liście pierzaste, złożone z 1-2 cm jasnozielonych, eliptycznych, listków. Jest jednym z najmocniej wartościowych drzew pod względem wykorzystaneczności dla człowieka, wyjątkowo cennym w krajach rozwijających się.

Moringa oleifera (Moringa olejodajna) jest bogata w naturalne elementy odżywcze ( niezwykle liście) – witaminy z grupy A, D i C, sód, potas, żelazo, wapń i magnez. Dzięki zawartości tak wielu witamin i minerałów jest wyjątkowo prawidłowym produktem na ich uzupełnienie w organizmie. Mieści ponadto znaczne ilości antyoksydantów, substancji zwalczających wolne rodniki, odpowiedzialne za starzenie się komórek i degradację tkanek. Wzmacniają system niepodatnościowy, przyspieszają przemianę materii, ulepszają krążenie, a także pomagają w trawieniu.
Proszek z liści tego drzewa ma pozytywny wpływ na samopoczucie, udoskonala jakość snu oraz jest pożyteczny podczas odchudzania - przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej.

Proszek z liści moringi warto stosować, ponieważ mieści:
  • 7 razy więcej witaminy C niż pomarańcza
  • 2 razy więcej błonnika aniżeli pszenica pełnoziarnista
  • 4 razy więcej witaminy E aniżeli kiełki pszenicy
  • 4 razy więcej witaminy A niż w marchewka
  • 7 razy więcej witaminy B1 i B2 niżeli drożdże
  • 4 razy więcej kwasu foliowego niżeli wątroba wołowa
  • 3 razy więcej potasu niżeli banany
  • 9 razy więcej żelaza niżeli polędwica wołowa
  • 4 razy więcej wapnia niż mleko krowie
  • 2-3 razy więcej luteiny niż kapusta
  • 6 razy więcej polifenoli niżeli wino
  • 37 razy więcej przeciwutleniaczy aniżeli winogrona
  • 2 razy więcej białka niżeli jogurt.
Dawkowanie:
  • 3-5 g proszku (łyżeczka) dziennie. Moringę można dodawać m.in. Do jogurtów, owsianek czy koktajli.
Sposób przechowywania:
  • Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Zawartość:
  • Opakowanie zawiera 250g proszku z liści moringa oleifera.
Skład:
  • Moringa oleifera proszek

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.