Moje konto

olej ryzowy × w kategorii Oleje, oliwy i octy ×

12 produktów z 4 sklepów

MONINI 1l Olej ryżowy

Producent Monini

… Olej ryżowy MONINI ma delikatny migdałowy smak, który nie przenika do potrawy. Dlatego dowoli można go stosować w przyrządzaniu dań na zimno i na ciepło. Ma również wysoką temperaturę dymienia (do 254°C), więc idealnie sprawdza się również na dużym ogniu. Olej ryżowy jest jedną z przyczyn długiego życia mieszkańców Azji. Jest bogaty w przeciwutleniacze (m.in. gamma-oryzanol), … SZCZEGÓŁY →

Olej ryżowy Monini 500ml

Producent Monini

… przeciwutleniacze. Ma delikatny słodkawy posmak migdałów. Jest doskonały do dressingów i sałatek. Świetnie sprawdza się zarówno na zimno jak i w gotowaniu i smażeniu na dużym ogniu. Olej ryżowy posiada bardzo wysoką temperaturę dymienia – do 254°C i optymalną temperaturę krytyczną, dlatego jest bardzo bezpieczny do smażenia w wysokich temperaturach. Dla porównania temperatura … SZCZEGÓŁY →

OLITALIA 1l Olej ryżowy

Producent Index Food

… antyutleniaczy • łagodny smak • zawiera witaminę E • smaczny i zdrowy Dzięki dużej zawartości substancji przeciwutleniających, takich jak gamma-oryzanole, tokofenole, tokotrienole (naturalne postaci witaminy E), opóźnia proces starzenia się komórek. Ma łagodny, orzechowy posmak. Nawet smażenie na głębokim oleju nie zmienia smaku potrawy. Idealnie nadaje się do sałatek, mięs, … SZCZEGÓŁY →

THAI HERITAGE 205g Ocet ryżowy

Producent Thai Heritage

… doskonały do sushi • bez konserwantów, barwników i sztucznych polepszaczy Produkt, bez którego nie można wyobrazić sobie autentycznej kuchni aazjatyckiej, czy tajskiej. Wywodzi się z kuchni japońskiej. Produkuje się go z niektórych gatunków sake. Ma przyjemny zapach i nieco słodkawy smak. Przyprawa niezbędna w przygotowaniu modnego, smacznego sushi. Nie zawiera wzmacniaczy smaku. … SZCZEGÓŁY →

Olej ryżowy 500ml

Producent Rizi

… że jest najlepszym olejem do wysokotemperaturowego smażenia (smażenie z mieszaniem, frytowanie). Spożywany w temperaturze pokojowej zawiera duże ilości witaminy E, gamma-oryzanolu (antyoksydant chroniący przed zawałami) i fitosterole (związki obniżające poziom cholesterolu), dlatego jest bardzo zdrowym dodatkiem do sałatek, past, dipów. Olej ryżowy posiada także korzystny skład kwasów … SZCZEGÓŁY →

Olej Ryżowy 500 ml

Producent ProOrient

… temperaturze dymienia olej z ryżu znajduje szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej, w szczególności do potraw przygotowywanych metodą stir-fry (smażenie z energicznym mieszaniem). Olej ryżowy jest neutralny w smaku i zapachu. Smażenie na oleju ryżowym ogranicza wchłanianie przez potrawy tłuszczu. Dzięki swoim właściwością polecany jest osobą dbającym o cholesterol. Idealnie nadaje … SZCZEGÓŁY →

Ocet ryżowy ciemny 155ml

Producent CHINKIANG

… to jeden z najsmaczniejszych i najwyżej cenionych octów pochodzących z prowincji Jiangsu.Produkowany z kleistego ryżu, aromatyczny, wyrazisty, lekko słodkawy, o ciekawym "dymnym" smaku. Wspaniały dodatek do sosów, marynat, zup, owoców morza i dipów. Może być stosowany również jako zamiennik, znanego nam octu balsamicznego.Kraj pochodzenia: ChinySkład: woda, ryż kleisty, otręby … SZCZEGÓŁY →

Ocet ryżowy do sushi 610ml DIAMOND

Producent DIAMOND

… dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs. Zaprawa do ryżu:Na 5 łyżek octu dodajemy 2 łyżki soli i 3 łyżki cukru, najlepiej cukru pudru. Takie proporcje … SZCZEGÓŁY →

Mizkan ocet ryżowy 335ml - japońska marka

Producent Mizkan

… do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.Mizkan, japońska firma z tradycjami stworzyła ocet ryżowy który jest idealny do przygotowania zaprawy do Sushi. Zaprawa do ryżu:Na 5 łyżek octu dodajemy 2 łyżki soli i 3 łyżki cukru, najlepiej cukru pudru. Takie proporcje są … SZCZEGÓŁY →

Sprawdź też