Moje konto

olej ryzowy × w kategorii Oleje, oliwy i octy ×

5 produktów z 2 sklepów

Olej Ryżowy 500 ml

Producent ProOrient

… dymienia olej z ryżu znajduje szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej, w szczególności do potraw przygotowywanych metodą stir-fry (smażenie z energicznym mieszaniem). Olej ryżowy jest neutralny w smaku i zapachu. Smażenie na oleju ryżowym ogranicza wchłanianie przez potrawy tłuszczu. Dzięki swoim właściwością polecany jest osobą dbającym o cholesterol. Idealnie nadaje się do sałatek. Olej … SZCZEGÓŁY →

Ocet ryżowy ciemny 155ml

Producent CHINKIANG

… to jeden z najsmaczniejszych i najwyżej cenionych octów pochodzących z prowincji Jiangsu.Produkowany z kleistego ryżu, aromatyczny, wyrazisty, lekko słodkawy, o ciekawym "dymnym" smaku. Wspaniały dodatek do sosów, marynat, zup, owoców morza i dipów. Może być stosowany również jako zamiennik, znanego nam octu balsamicznego.Kraj pochodzenia: ChinySkład: woda, ryż kleisty, otręby … SZCZEGÓŁY →

Mizkan ocet ryżowy 335ml - japońska marka

Producent Mizkan

… do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs.Mizkan, japońska firma z tradycjami stworzyła ocet ryżowy który jest idealny do przygotowania zaprawy do Sushi. Zaprawa do ryżu:Na 5 łyżek octu dodajemy 2 łyżki soli i 3 łyżki cukru, najlepiej cukru pudru. Takie proporcje są … SZCZEGÓŁY →

Ocet ryżowy do sushi 610ml DIAMOND

Producent DIAMOND

… dzięki czemu posiada znacznie delikatniejszy smak niż tradycyjne octy europejskie (winny czy balsamiczny). To podstawa do przygotowania tradycyjnych azjatyckich dań słodko-kwaśnych, nieodłączny składnik sushi, ale także dodatek do jarzyn, ryb, owoców morza czy duszonych mięs. Zaprawa do ryżu:Na 5 łyżek octu dodajemy 2 łyżki soli i 3 łyżki cukru, najlepiej cukru pudru. Takie proporcje … SZCZEGÓŁY →

Sprawdź też