Menu

Yerba Mate CBSe Energia Guarana 500g

Cechy produktu

  • Producent Establecimiento Santa Ana S.A. 
  • Rodzaj sypana 

Opis

Yerba Mate jako źródło energii i magnezu Podobnie jak kawa Yerba działa pobudzająco dzięki obfitej zawartości kofeiny. W przypadku kawy efekt pobudzenia jest silny,błyskawicznie słabnie, poprzez co już po kilku godzinach musimy ratować się kolejną filiżanką kawy. Zupełnie inaczej jest z Yerba Mate, której efekt energetyzujący utrzymuje się poprzez cały dzień. Dzieje się tak dlatego, że odwrotnie do kawy Yerba nie wypłukuje z organizmu cennego magnezu, lecz go dostarcza potęgując efekt pobudzenia. Dostatek Mikroskładników Yerba to nie tylko źródło magnezu, lecz i wielu dobrych składników odżywczych takich jak:
  • Ksantyny: należą one do stymulantów. Należą do nich kofeina i teobromina, występują dodatkowo w herbacie, kawie i czekoladzie.
  • Saponiny: działają przeciwzapalnie i wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu
  • Polifenole: posiadają silne działanie antyoksydacyjne
Co interesujące, liczne badania wydaję się, iż przeciwutleniacze zawarte w yerbie wydają się działać produktywniej w sytuacji zielonej herbaty. Sprawnie broniąc nasze komórki przed działaniem wolnych rodników i tym samym opóźniając procesy starzenia. Guarana Guarana to brazylijska roślina pochodząca z dorzecza Amazonki. Jej owoc rozmiarami zbliżony jest do jagód kawy, a wyglądem przypomina ludzkie oko pokryte czerwoną skorupą. We wnętrzu tej skorupy znajdziemy czarne ziarno, które po sproszkowaniu generuje produkt jaki znamy ze sklepowych półek. Swoją skuteczność zawdzięcza ogromnej zawartości części aktywnych takich jak: kofeina, teofilina i teobromina. Guarana to jeszcze nieprzeciętne źródło przeciwutleniaczy. Jej uniwersalne działanie od stuleci znane jest poprzez plemiona amazońskie, które z sukcesem stosują Guarane w swych zróżnicowanych terapiach. Dzięki rozwojowi handlu i transportu dzisiaj i my możemy cieszyć się bogactwem jakie niesie stosowanie proszku z tego genialnego owocu. właściwości Guarany
  • bogata w przeciwutleniacze
  • redukuje zmęczenie
  • udoskonala koncentracje
  • ulepsza zdolności uczenia
  • pomaga schudnąć
  • wpływa dobrze na funkcje serca
  • działa przeciwbólowo
  • poprawia wygląd skóry
  • działa przeciwnowotworowo i antybakteryjnie
  • broni oczy
Jak parzyć Yerba Mate?
  1. Yerba zaparzone na zimno. Będzie nieco delikatniejsza w smaku i w mocy, lecz przyjemnie nas ochłodzi i lekko pobudzi.
  2. Letnia woda (30-40°C) da nam bardzo łagodny napar, wówczas susz należy dłużej zanurzać w wodzie,otrzymać odpowiednią dawkę kofeiny.
  3. Woda o temperaturze 50-60°C także wyśmienicie sprawdzi się do długiego parzenia Yerba Mate, taki napar możemy wypić nawet pod wieczór.
  4. 70-80°C da nam konwencjonalną moc Yerba Mate, czyli potężna kofeinowa dawka energii.
  5. Woda 90°C niezwykle błyskawicznie zaparzy nam Yerba Mate, dlatego po krótkim (do 1 minuty) parzeniu najlepiej przelać poprzez sitko nasz napar.
Dodatkowy Rabat Nie bylibyśmy sobą gdybyśmy do naszej oferty nie dodali czegoś więcej. Dla naszych klientów przygotowaliśmy specjalną promocje. Składając zamówienie w naszym sklepie otrzymasz w dodatku 10% rabat na przyszłe zamówienie! Warunkiem skorzystania z promocji jest wypełnienie niedługiego formularza, który wyślemy na Twoją skrzynkę po dokonaniu zakupu.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.