Moje konto
  • Le Creuset - Patelnia Żeliwna Grillowa 26 cm - Czerwona Le Creuset - Patelnia Żeliwna Grillowa 26 cm - Czerwona

Le Creuset - Patelnia Żeliwna Grillowa 26 cm - Czerwona

0 ofert z 0 sklepów

Producent Le Creuset WIĘCEJ INFORMACJI ↓

Oferty niedostępne

Niestety żaden ze sklepów nie oferuje obecnie tego produktu.

Popularne produkty Le Creuset

Popularne produkty z kategorii Patelnie innych firm

Informacje o produkcie

ProducentLe Creuset

Historia Le Creuset rozpoczyna się w 1925 roku w miejscowości Fresnoy-leGrand na północy Francji. Początkowo niewielki zakład rozpoczął produkcję naczyń żeliwnych, których technologia opierała się na wieloletniej wiedzy i doświadczeniu.

Le Creuset stosuje tradycyjne techniki, gdzie wiele etapów produkcji wykonuje się ręcznie. Każde z wykonanych naczyń odlewane jest z formy jednorazowej - wykonanej ze sprężonego sypkiego piasku. Wypalone i oczyszczone naczynia poddawane są dalszemu procesowi emaliowania, suszenia i ponownego wypalania, dzięki czemu uzyskują wzmocnioną odporność na korozję oraz wyrazisty kolor.

Le Creuset wytwarza obecnie blisko 75% światowej produkcji naczyń żeliwnych.Informacje o produkcieLe Creuset - Patelnia żeliwna emaliowana - grillowaWymiary: średnica 26 cm, wykonanie: 10% żeliwo, 35% stal, 55% żelazo.Można używać na wszystkich typach kuchenek w tym na płytach indukcyjnychNaczynia żeliwne są często niedocenianym rozwiązaniem dla miłośników gotowania.

Najlepiej ich przydatność jest widoczna przy przyrządzaniu potraw wymagających długiego i wolnego gotowania. Co ciekawe, badania naukowców wykazały, że w trakcie tego procesu żelazo zawarte w naczyniu przechodzi do potrawy, szczególnie kiedy przygotowywane są dania o odczynie kwaśnym.

Będą niezastąpione do pieczenia mięs, smażenia konfitur i powidełZaletą żeliwa jest powolne i równomierne nagrzewanie się oraz długie utrzymywanie temperatury., gotowania zup i wszystkich innych potraw, które wymagają wolnego ognia.

Grube dno i ścianki chronią potrawy przed przypaleniem. Garnki emaliowane bardzo łatwo utrzymać w czystości. Trzeba jednak pamiętać, że wyroby żeliwne są stosunkowo kruche, stąd należy chronić je przed uderzeniami.

Czyszczenie będzie zależało od powłoki, którą zostały pokryte. Emaliowane można myć w tradycyjny sposób, natomiast cynowane zdecydowanie bardziej delikatnie z uwagi na metal, który jest dość miękki. Naczynia żeliwne są standardowym wyposażeniem w profesjonalnych kuchniach, których szefowie dbają o doskonałą jakość przygotowanych potraw i zdobywają coraz szersze uznanie w domowych kuchniach na całym świecie....

Komentarze i pytania

Zadaj pytanie dotyczące produktu lub zostaw komentarz na jego temat.