Początki czekolady sięgają przynajmniej 4000 lat wstecz. Starożytne cywilizacje Ameryki Środkowej ceniły ziarna kakaowca i wykorzystywały je do przyrządzania gorącego, pieniącego się i gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. Po tym jak Krzysztof Kolumb sprowadził czekoladę do Europy, miała ona stać się jednym z najlepiej sprzedających się towarów
odcień:
Ciemnobrązowy kolor
SMAK:
Autentyczny i niezwykle silny smak czystej czekolady. Niesamowicie kremowy, gładki, o perfekcyjnie zbilansowanej konsystencji
zastosowania:
Ze względu na swoją jedwabistą konsystencję sos MONIN Dark Chocolate pozwala tworzyć niepowtarzalne kawy mokka na gorąco i na zimno. Można go dodatkowo wykorzystać do skropienia szklanek lub tworzenia zalotnych polew. Stanowczo lubię go wiązać z syropem MONIN Mojito Mint, przyrządzając miętową mokkę. Mokki Latte i cappuccino Szejki, lody Polewy