Menu

PAKIET Nowa Jadłonomia + Ugotuj sobie zdrowie

Cechy produktu

  • Autor Bożena Kropka 

Opis

Tytuł: Nowa Jadłonomia - Roślinne przepisy z całego świata Marta Dymek

Okładka: twarda Rok wydania: 2018 liczba stron: 272 wymiary: 16,5 x 21 cm ISBN: 9788365973863

świeże, użyteczne wydanie superbestsellera!

Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę każdego z nich poznawała od kuchni.

Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, ulubione słodkości i to, jak wyglądają stragany i targowiska. W każdej podróży spisywała przepisy, notowała najciekawsze połączenia, a także spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami.

Kuchnia roślinna nie pochodzi z solidnego kraju ani kontynentu. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest równocześnie meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać niemało roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niezrównane dotąd połączenia i umożliwiają nowo odkryć korzystnie znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku zmienia kulinarną wyobraźnię raz na zawsze.

Marta Dymek to blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia (Kulinarny Blog Roku 2013) i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilku dodruków. Od sześciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami, a także wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym „Chickpea Magazine". Jej teksty publikowano również w „Magazynie Smak", „Kukbuku" i „Gazecie Wyborczej", a także w jej autorskiej rubryce w „Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy". Na kanale Kuchnia+ prowadzi swój autorski program Zielona rewolucja Marty Dymek.

Tytuł: Ugotuj sobie zdrowie. Najskuteczniejsza dieta rotacyjna - Bożena Kropka

Okładka: twarda Rok wydania: 2017 liczba stron: 304 rozmiary: 17.0x25.0cm ISBN: 978-83-8103-125-7

Co 72 godziny jesz ściśle określone produkty! Przygotowanie posiłków na cały dzień zajmuje tylko około godzinę! Efekty widoczne już po 30 dniach! Największym wyzwaniem w walce z chorobami XXI wieku jest wykorzystanie wiedzy teoretycznej w tworzeniu solidnych dań. Co jeść? Kiedy? Jak często? To pytania, które zadają sobie osoby cierpiące na alergie, choroby z autoagresji (np. Stwardnienie rozsiane, zespół przewlekłego zmęczenia, choroba Hashimoto, bielactwo, łuszczyca, reumatoidalne zapalenie stawów, cukrzyca insulinozależna), choroby grzybicze, chorzy po zabiegach onkologicznych, z czasową nietolerancją pokarmową, rodzice dzieci autystycznych. Wyśmienitym sposobem na pozbycie się wielu dolegliwości i wyciszenie organizmu jest nieszablonowa dieta rotacyjna według programu 6 kroków wyjścia z alergii. Bożena Kropka, dyplomowany dietetyk i promotor zdrowia, jako pierwsza w Polsce wprowadziła zalecenia diety rotacyjnej 3B: • bez glutenu • bez cukru • bez mleka Już dzisiaj rozpocznij swój program powrotu do zdrowia!

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.