Moje konto
  • Ruszt elektryczny żeliwny ler.400 Ruszt elektryczny żeliwny ler.400

Ruszt elektryczny żeliwny ler.400

0 ofert z 0 sklepów

Producent Lozamet WIĘCEJ INFORMACJI ↓

Oferty niedostępne

Niestety żaden ze sklepów nie oferuje obecnie tego produktu.

Popularne produkty Lozamet

Popularne produkty z kategorii Pozostałe wyposażenie gastronomii innych firm

Informacje o produkcie

ProducentLozamet

• wymiary: 400 x 650 x 300 mm• zasilanie: 3 N ~400V 50Hz• moc znamionowa: 4,5 kWGrille płytowe LOZAMET są przeznaczone do beztłuszczowego smażenia lub grillowania mięsa, ryb, kiełbas, ziemniaków i innych warzyw położonych bezpośrednio na płycie grzewczej.

Znakomicie usprawniają przygotowywanie zdrowych i smacznych dań, zarówno w dużych jak i małych obiektach gastronomicznych.Produkujemy grille gazowe i elektryczne, gładkie i ryflowane, z jedną lub dwoma niezależnymi strefami grzewczymi.Płynny zakres regulacji temperatury od 50 do 3000C umożliwia optymalny jej dobór stosownie do przepisu kulinarnego i ze względu na oszczędność gazu lub prądu.

Zastosowanie nowoczesnych regulatorów temperatury i wyłączników termicznych zapobiega przegrzaniu płyty. Pod płytą grzewczą znajduje się specjalna szuflada do zbierania tłuszczu i pozostałości po grillowaniu.Grille płytowe LOZAMET są wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, co zapewnia trwałość, estetykę i spełnienie najwyższych wymagań higienicznych.Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty zawierającej klasyczne grille płytowe oraz Grille Salamander i Grille Lava.1 CHARAKTERYSTYKA1.1 ZastosowanieRuszty elektryczne stosuje się do przyrządzania produktów spożywczych wymagających grillowania.

Przeznaczone są do eksploatacji w zakładach zbiorowego żywienia.1.2 Charakterystyka technicznaDANE TECHNICZNETyp, wersja, odmianaLER 400Wymiary gabarytowe [mm]szerokość 400 x głębokość 650 x wysokość 300 / 400Ilość pól grzejnych [szt]1Wymiary pola do grillowania [mm]255 x 430Moc grzałek [W]3 x1500Zasilanie3N-50 Hz 400VMoc znamionowa [kW]4,5ZabezpieczenieA 10Masakg 25DANE TECHNICZNETyp, wersja, odmianaLER 600Wymiary qabarytowe inm szerokość 700 x qłębokość 650 x wysokość 300 /400Ilość pól qrzejnychszt 2Wymiary pola do qrillowania imm 510x430Moc grzałekW 2 zestawy po 3 x 1500Zasilanie3N-50 Hz 400VMoc znamionowa [kW]9,0Zabezpieczenie [A]16Masa [kg]381.3 Ogólny opisRuszt typu LER 400 jest wolnostojącym urządzeniem elektrycznym o powierzchni roboczej wyznaczonej przez 3 żeliwne ruszty umieszczone nad grzałkami w górnej części zbiornika na wytapiany podczas procesu grillowania tłuszcz.Ruszt typu LER 600 jest wolnostojącym urządzeniem elektrycznym o dwóch powierzchniach roboczych (sekcja lewa 3 grzałki / 3 ruszty, sekcja prawa 3 grzałki / 3 ruszty) wyznaczonych przez żeliwne ruszty umieszczone nad grzałkami w górnej części zbiornika na wytapiany podczas procesu grillowania tłuszcz.Do ważniejszych zespołów urządzenia należą:- Obudowa wykonana ze stali kwasoodpornej (za wyjątkiem blachy spodniej wykonanej z blachy ocynkowanej);- Górna płyta rusztu wykonana ze stali kwasoodpornej.

W płycie górnej znajduje się zbiornik na wytapiany podczas procesu grillowania tłuszcz- Ruszty żeliwneUkład grzewczy składa się z grzałek, które współpracując z regulatorem energii pozwalają na wyjątkowo szybkie uzyskanie żądanej w procesie grillowania temperatury.

Układ grzewczy posiada zabezpieczenie w postaci regulatora temperatury, ustawionego fabrycznie na stałą wartość odcinającego dopływ energii elektrycznej do grzałek w przypadku zbytniego wzrostu temperatury.- Instalacja elektryczna rusztu przystosowana jest do zasilania napięciem: 3N~50Hz 400V.2 INSTRUKCJA MONTAŻUPomieszczenie przeznaczone do eksploatacji rusztów powinno posiadać:• odpowiednią instalację elektryczną oraz skuteczną instalację ochronną• skuteczną wentylację• dobre oświetlenie2.1 Rozpakowaniea - Sprawdzić dane na opakowaniu i tabliczce znamionowej urządzenia, usunąć folię ochronnąoraz elementy opakowania ze wszystkich elementów urządzenia, b - Elementy opakowania (tektura, folia, drewno itd.) należy posegregować i przekazać do utylizacji c - Zapoznać się z DTR urządzenia w szczególności z instrukcją obsługi oraz wskazaniami BHP d - Umyć obudowę, zbiornik i ruszty ciepłą wodą z detergentem celem usunięcia środków konserwujących2.2 UstawienieRuszt elektryczny można eksploatować jako urządzenie wolnostojące lub ustawione w blok z innymi urządzeniami linii gastronomicznej o module 650.Ustawić urządzenie na twardym, niepalnym podłożu zachowując warunek przedstawiony na rys.6 i wypoziomować za pomocą regulowanych nóżek.

W przypadku ustawienia urządzenia na module dolnym linii 650 (szafka, podstawa z półką) urządzenie przymocować 4 śrubami M5 x 20 wykorzystując otwory w nóżkach (rys.1, poz.9) uprzednio wyjmując z nich zaślepki z tworzywa.

W przypadku, gdy urządzenie ma być ustawione w pobliżu ścian, przegród, mebli kuchennych, wykończeń dekoracyjnych itp. powinny być one wykonane z materiałów niepalnych albo pokryte odpowiednim niepalnym, izolującym cieplnie materiałem (zaleca się zachować minimalny odstęp od ścian co najmniej 100 mm).

Ponadto należy zwrócić uwagę na przestrzeganie przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej.2.3 Przyłączenie do instalacjiPodczas instalowania urządzenia należy przestrzegać następujących obowiązujących przepisów:• Normy, przepisy, zarządzenia budowlane i przeciwpożarowe;• Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy;• Normy, przepisy, zarządzenia dotyczące instalacji i urządzeń elektrycznych.Instalator powinien:• Zapoznać się z informacjami umieszczonymi na tabliczce znamionowej;• Sprawdzić skuteczność działania wszystkich elementów urządzenia;• Zapoznać użytkownika z obsługą urządzenia.2.3.1 Wentylacja1) Pomieszczenie kuchenne powinno być dobrze wentylowane, aby uzupełniać usuwane powietrze;2) Zaleca się ustawić urządzenie pod okapem wyciągu, co zapewni szybkie odprowadzenie oparów;3) Regularnie czyścić filtry i przewody wentylacyjne.

Do czyszczenia filtrów nie stosować palnych płynowi rozpuszczalników.3) Okresowo sprawdzać wlot i wylot powietrza, czy nie są uszkodzone oraz czy przepływ nie jestutrudniony.2.3.2 Przyłączenie do instalacji elektrycznejRuszty elektryczne standardowo przystosowane są do zasilania 3N~50Hz 400V oraz wyposażone w przewód przyłączeniowy:- ruszt LER 400: 5x1,5 mm2 o długości 1,5 m zakończony wtyczką 3P+N+Z 5x16A- ruszt LER 600: 5x1,5 mm2 o długości 1,5 m zakończony wtyczką 3 P+N+Z 5x16A1) Sprawdzić zgodność parametrów instalacji elektrycznej z danymi z tabliczki znamionowej urządzenia.2) Sprawdzić stan osprzętu elektrycznego.3) Dokonać pomiaru ochrony przeciwporażeniowej /zerowanie lub uziemienie/.4) Dokonać przyłączenia przewodu zasilającego do odpowiedniego gniazda zainstalowanego w pomieszczeniu.5) W przypadku podłączania rusztu LER 400 lub LER 600 bezpośrednio do instalacji elektrycznej pomieszczenia, należy dokonać odłączenia standardowego przewodu zasilającego a następnie podłączenia przewodu o potrzebnej długości do odpowiednich zacisków listwy przyłączeniowej wg poniższych schematów elektrycznych.Przewód poprowadzić przez dławice w obudowie (rys.2, poz.15, „A"), przez uchwyt przewodu zasilającego (rys.2, poz.7) znajdujący się na wsporniku z prawej strony urządzenia patrząc od przodu (rys.1, „E") do listwy zaciskowej (złączki śrubowej) (rys.2, poz.6).

Przewód zasilający powinien być giętkim przewodem o powłoce olejoodpornej o właściwościach nie gorszych niż przewody SILFLEX - EWKF 5G1,5. Przewód zasilający doprowadzić do rusztu od naściennego wyłącznika odcinającego zasilanie, który powinien znajdować się w pomieszczeniu.

Instalacja elektryczna do której podłączone ma być urządzenie powinna być wyposażona w środki odłączania na wszystkich biegunach zgodnie z PN-EN 60335-1.Dostęp do listwy zaciskowej możliwy jest po zdjęciu panelu sterowania (rys.1, poz.8 rys.2, poz.13).

W celu zdjęcia panelu sterowania należy:- odkręcić 4 wkręty mocujące panel sterowania (rys.1, poz.13; rys.2, poz.14);- wyciągnąć panel sterowniczy. Przy wyciąganiu panelu zachować ostrożność, aby nie uszkodzić znajdującego się na nim osprzętu elektrycznego;- po przyłączeniu przewodu zasilającego założyć panel sterowniczy postępując w odwrotnej kolejności.3 INSTRUKCJA OBSŁUGI3.1 Przygotowanie rusztu do pracyAby móc użytkować ruszt należy do zbiornika znajdującego się pod rusztami żeliwnymi nalać wodę do poziomu oznaczonego na tylnej ściance zbiornika (LER 400 ~2.5I, LER 600 - 51).

W przypadku braku wody i nagrzania się zbiornika nastąpi automatyczne rozłączenie układu grzewczego a ponowne załączenie jest możliwe dopiero po ostygnięciu i napełnieniu zbiornika. Aby napełnić zbiornik wodą do oznaczonego poziomu należy wykonać następujące czynności: a - Zdjąć ruszty żeliwneb - Obrócić panel z grzałkami w kierunku „do góry" i podeprzeć go prętem oporowym (rys.7) c - Sprawdzić czy dźwignia zaworu spustowego (rys.1 poz.6) znajduje się w położeniu„zamknięty" oznaczonym symbolem d - Wlać odpowiednią ilość wody-LER 400 -2.5I, LER 600 - 51e - Zwolnić blokadę obracając pręt oporowy w kierunku „do siebie" patrząc od przodu urządzaniai opuścić panel z grzałkami f - Założyć ruszty3.2 Próbny rozruch- Włączyć urządzenie zgodnie z p.3.3.1.Grzałki powinny załączyć się, rozpoczyna się proces grillowania przygotowanych produktów.

Lampka pomarańczowa powinna świecić bez przerwy w całym zakresie regulacji pomiędzy nastawą „strefa I" a „strefa III", a gasnąć w momencie ustawienia pokrętła w pozycji „0".Lampka pomarańczowa gaśnie tj.

rozłączny jest układ zasilania grzałek w przypadku braku wody w zbiorniku - (zabezpieczenie przed przegrzaniem i uszkodzeniem urządzenia) oraz w przypadku podniesienia panela z grzałkami w czasie pracy urządzenia - (jest to sytuacja mogąca zajść tylko podczas napraw serwisowych)3.3 Czynności podczas pracy3.3.1 Włączenie układu grzewczego rusztua - Ustawić wyłącznik klawiszowy w poz.

„I" (rys.1 poz.1) - będzie widoczne zielone podświetlenie przyciskub - Na rusztach ułożyć przygotowane do grillowania produktyc - Włączyć układ grzewczy nastawiając pokrętło regulatora energii (rys.1, poz.

2, 4) w pozycję od „strefa I" do „strefa IM". W powyższym położeniu pokrętła pomarańczowa lampka (rys.1, poz. 3, 5) świeci sygnalizując rozpoczęcie procesu grillowania.3.3.2 Czynności podczas grillowaniaKontrolować w sposób ciągły stan grillowanych produktów ze względu na możliwość zapalenia się wytapianego podczas procesu termicznego tłuszczu.

Nie wolno zalewać palącego się tłuszczu wodą. Należy natomiast przykryć ogień materiałem niepalnym (pokrywa, koc gaśniczy) w celu odcięcia dopływu powietrza oraz natychmiast odłączyć urządzenie od zasilania elektrycznego.Zastosowany w układzie sterowania elementami grzejnymi regulator energii pozwala na płynne i szybkie dostosowanie temperatury do wymagań procesu grillowania konkretnych produktów.

Przy różnych położeniach pokrętła uzyskujemy odmienne dozowanie ciepła:Położenie pokrętłaZastosowanie„0"Brak ogrzewania„strefa III"Wysokie temperatury grillowania„strefa II"Średnie temperatury grillowania„strefa 1"Niskie temperatury grillowania - podgrzewanie„grzanie ciągłe"Bardzo wysokie temperatury ciągła praca grzałekA czas pracy przy tej nastawie nie może być dłuższy niż 20+30 min3.4 Czynności po zakończeniu pracyPo zakończonej pracy należy:1) - Ustawić pokrętło regulatora energii (rys.3 ) w położenie „0", zgaśnie pomarańczowa lampka2) - Wyłącznik klawiszowy ustawić w położenie „0", zgaśnie podświetlenie przycisku3) - Odczekać aż urządzenie ostygnie.4) - Spuścić wodę z wytopionym tłuszczem:a - Włożyć rurę odprowadzającą - wylewkę (rys.1 poz.7) do otworu spustowego zaworu (rys.1 poz.6) ustawioną widocznym wycięciem w górę i przekręcić ją w dół przeciwnie do kierunku ruchu wskazówek zegara do jej całkowitego zabezpieczenia.b - Postawić pod rurę pojemnik na wodę.c - Przesunąć dźwignię zaworu spustowego w lewo w położenie oznaczone symbolemw celu otwarcia zaworu, d - Odczekać aż woda swobodnie spłynie do pojemnika.e - Po zakończeniu zlewania należy zamknąć zawór spustowy przesuwając dźwignię (rys.1poz.6) w prawo w położenie oznaczone symbolem f - Wyciągnąć rurę odprowadzającą - wylewkę przekręcając ją w kierunku zgodnym do ruchuwskazówek zegara.5) - Umyć ruszty żeliwne, zbiornik i całą obudowę ciepłą wodą z dodatkiem delikatnego detergentu,opłukać i wytrzeć do sucha miękką szmatką.3.5 Uwagi eksploatacyjneDo regulacji temperatury procesu grillowania produktów służy regulator energii, który posiada możliwość płynnej regulacji mocy grzewczej a także położenie pracy ciągłej.

Zakres płynnej regulacji został podzielony na trzy strefy grzania oznaczone na pokrętle wg rys. 3, natomiast w końcowym położeniu „strefy III" znajduje się położenie „grzanie ciągłe"(= maksymalny czas pracy w tym położeniu wynosi 20+30 min.).Jeżeli w zbiorniku zabraknie wody nagrzeje się on do zbyt wysokiej temperatury co spowoduje zadziałanie układu zabezpieczającego odcinającego dopływ energii elektrycznej do elementów grzejnych - zgaśnie pomarańczowa lampka.

Aby ponownie uruchomić urządzenie należy odczekać aż ostygnie oraz napełnić zbiornik wodą zgodnie z punktem 3.13.5.1 NaczyniaProces grillowania przeprowadza się bezpośrednio na rusztach, bądź dodatkowo zawija się produkty w folię aluminiową nie występuje więc potrzeba stosowania naczyń.4 WSKAZANIA BEZPIECZANSTWA I HIGIENY PRACYPrzed przystąpieniem do pracy obsługujący powinien zapoznać się z zasadami:• bezpiecznej eksploatacji urządzeń elektrycznych,• pracy w zapleczu kuchennym,• prawidłowej eksploatacji rusztu żeliwnego na podstawie niniejszej instrukcji obsługi,• udzielania pierwszej pomocy w nagłych wypadkach.Szczególnie ważne jest, aby:1) Przed montażem urządzenia zdjąć opakowanie, usunąć folię ochronną i upewnić się, czy urządzenie jest w nienaruszonym stanie.

W razie wątpliwości nie użytkować go i zwrócić się do specjalisty. Materiał opakowaniowy nie powinien znajdować się w zasięgu dzieci, ponieważ stanowi potencjalne zagrożenie (torebki plastikowe, deski, gwoździe itp.).2) Instalować urządzenie zgodnie z DTR.3) Nie dopuszczać do instalacji, wykonywania napraw, regulacji i obsługi osób do tego nieuprawnionych oraz nieprzeszkolonych.4) Nie wykonywać żadnych przeróbek niezgodnych z dokumentacją urządzenia.5) Zwracać uwagę na dzieci w czasie pracy urządzenia, gdyż nie znają one zasad jego obsługi.

Szczególnie gorące elementy mogą być przyczyną poparzenia.6) Nie zostawiać urządzenia bez nadzoru podczas użytkowania.7) Uważać, aby elektryczne przewody przyłączeniowe nie dotykały gorących części.8) Nie dopuszczać do zanieczyszczenia urządzenia.

Zabrudzenia usunąć po zakończeniu cyklu dziennego tylko i wyłącznie po wystudzeniu.9) Nie uderzać w pokrętła, ruszty, grzałki.10) W przypadku stwierdzenia uszkodzenia lub nieprawidłowej pracy, wyłączyć urządzenie.

Wszelkie naprawy powinny być wykonywane w autoryzowanej stacji serwisowej przez uprawnionych specjalistów.11) Stosować tylko oryginalne części zamienne. Nieprzestrzeganie powyższego punktu może zagrozić bezpieczeństwu urządzenia i użytkowników.12) Stosować urządzenie wyłącznie do celów, do jakich je zaprojektowano.

Wszelkie inne zastosowania są nieodpowiednie i należy je traktować jako niebezpieczne.13) Podczas obsługi zachować ostrożność i nie dotykać części, z którymi kontakt może spowodować poparzenie, a w razie poparzenia niezwłocznie udzielić pierwszej pomocy.14) Zapewnić odpowiednią wydajność urządzeń wentylacyjnych do odprowadzania oparów.15) W razie skaleczenia, poparzenia lub porażenia prądem elektrycznym, niezwłocznie udzielić pierwszej pomocy,16) Zabrania się mycia i polewania urządzenia za pomocą strumienia bieżącej wody.

Nieprzestrzeganie tej zasady grozi uszkodzeniem urządzenia i porażeniem prądem elektrycznym obsługi.5.1 Konserwacja bieżącaKonserwacja bieżąca polega na utrzymywaniu w czystości urządzenia oraz jego otoczenia i naczyń.

Należy dbać o to, aby na powierzchni rusztów nie pozostawały przywarte resztki potraw. Znacznie zanieczyszczone ruszty myć w ciepłej wodzie z dodatkiem środków zmywających tłuszcze i brud, następnie wytrzeć je i osuszyć.Powierzchnie ze stali nierdzewnej myć gorącą wodą z detergentem i wytrzeć do sucha miękką szmatką Wszystkie myte elementy starannie wytrzeć i utrzymywać zawsze w stanie suchym.

Nie używać środków mogących rysować powierzchnie jak stalowa wata, stalowe szczotki lub skrobaki. Środek czyszczący nie może zawierać substancji zawierających chlor lub środki ścierne, ponieważ są one szkodliwe dla powierzchni ze stali nierdzewnej.Jeżeli urządzenie nie jest użytkowane przez czas dłuższy, po umyciu i osuszeniu należy wytrzeć je szmatką nasyconą olejem wazelinowym, tworząc warstwę ochronną.5.2 Konserwacja okresowa Poza bieżącymi czynnościami konserwacyjnymi, do użytkowania rusztu należy jego okresowa kontrola.

Po okresie gwarancji raz na rok należy zlecić dokonanie przeglądu technicznego serwisowi.5.3 Naprawy i remontyProducent „Rusztów elektrycznych żeliwnych" ŁÓDZKIE ZAKŁADY METALOWE "LOZAMET", poprzez swoją służbę serwisową zapewnia naprawy i przeglądy u odbiorcy oraz przeprowadza naprawy w siedzibie producenta.

Wszystkie czynności regulacyjne i naprawcze powinny być wykonywane przez uprawnionego specjalistę.Producent nie ponosi odpowiedzialności za niewłaściwe lub niezgodne z zaleceniami podanymi w niniejszej dokumentacji użytkowanie wyrobu.5.4 Wykaz typowych uszkodzeń i zalecane sposoby naprawyOBJAWYPRZYCZYNASPOSÓB USUNIĘCIAPo przełączeniu wyłącznika klawiszowego w poz.

1 brak podświetlenia, nie można załączyć układu grzewczego przez obrócenie pokrętła regulatora energii, nie świeci pomarańczowa lampkaBrak zasilaniaSprawdzić czy jest napięcie w instalacji elektrycznej oraz czy urządzenie jestpodłączone do instalacji.

Jeśli nadal nie daje się włączyć należy zgłosić je do naprawy.Po przełączeniu wyłącznika klawiszowego w poz. 1 jest podświetlenie, po obróceniu pokrętła regulatora mocy grzewczej w poz. od „strefa 1" do „strefa III" nie świeci pomarańczowa lampka, nie można załączyć układu grzewczego.Przy rozruchuUszkodzenie regulatora temperatury lub mikrowyłącznikaZgłosić urządzenie do naprawy.

Wymienić uszkodzony element. Przy pracyZadziałało zabezpieczenie układu grzewczegoPoczekać aż urządzenie ostygnie, sprawdzić czy jest woda w zbiorniku,jeśli potrzeba uzupełnić do wymaganego poziomu. Jeśli nadal nie można uruchomić układu grzewczego zqłosić urządzenie do naprawy.

Uszkodzenie regulatora enerqii lub qrzałekZgłosić urządzenie do naprawy. Wymienić uszkodzony element.Po przełączeniu wyłącznika klawiszowego w poz. 1 jest podświetlenie, po obróceniu pokrętła regulatora mocy grzewczej w poz.

od „strefa 1" do „strefa III" nie świeci pomarańczowa lampka, można załączyć układ grzewczyUszkodzenie lampkiZgłosić urządzenie do naprawy. Wymienić uszkodzoną lampkę.6 WYPOSAŻENIE STANDARDOWEStandardowo ruszty i wyposażone są w:Przewód zasilający z wtyczką - Ruszty żeliwne (LER 400 szt.

3 ; LER 600 szt. 6)Dokumentację Techniczno-RuchowąKartę gwarancyjną7 WYKAZ CZĘŚCI ZAMIENNYCH Nazwa częściNr rysunkuIlość sztukRysunekPozycjalub normyLER400LER600Stopka M10ET.A.70.00.00.02.0/74419Wkładka stopkiET.A.70.00.00.03.0/744110Wyłącznik klawiszowyELWAT W4.1.8 11112MikrowyłącznikE31661128Grzałka 1500W230VRER400.01.03.00.0 6112 29Regulator temperaturyEGO 55.34039.80411210Lampka sygnalizacyjnaELEMCO L027500NAF 213, 5pomarańczowa 2Regulator energiiEGO 50.57021.010 212,412Pokrętło 180° -oś 06/4.6EH.A.10.05.01.00.0/180 212,4mm 2Oznacznik pierścieniowyET.R.40.00.00.01.0/7 212,4ETR12Złączka śrubowaWIELAND KL58/6/11126Odciążka do przewodu zasilającegoELWAT OD11127Dławica izolacyjna z nakrętkąDP 16H1 215Dławica izolacyjna z nakrętkąDP21H 1215Ruszt żeliwnyRER400.01.00.15.033111LOZAMET produkuje maszyny i urządzenia dla gastronomii, jest jedną z największych w Polsce firm tej branży.Nasze produkty spełniają najwyższe standardy stawiane maszynom i urządzeniom gastronomicznym, a także odpowiadają wymaganym normom europejskim, co potwierdzają uzyskane przez nas certyfikaty.

Dzięki temu wyroby LOZAMETU skutecznie konkurują z produktami renomowanych firm zagranicznych i trafiają do klientów w wielu krajach Europy.Dewizą ŁZM LOZAMET Sp. z o.o. jest stały wzrost jakości produkowanych wyrobów, wytwarzanych w warunkach przyjaznych dla środowiska naturalnego, przy zapewnieniu wysokiego poziomu bezpieczeństwa i higieny pracy.Posiadamy certyfikat TÜV CERT, potwierdzający zgodność naszych działań z europejską normą EN ISO 9001 w zakresie projektowania, produkcji, dostarczania, serwisu oraz handlu maszynami i urządzeniami dla gastronomii.Uzyskaliśmy też kolejne certyfikaty: TÜV CERT potwierdzający spełnienie wymagań normy DIN EN ISO 14001 oraz certyfikat RWTÜV e.U w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy, który potwierdza spełnienie wymagań normy PN-N-18001.Mamy wielu stałych klientów, zadowolonych z jakości naszych produktów oraz świadczonych przez nas usług.

Wyroby "Lozametu" cieszą się uznaniem na rynku maszyn i urządzeń gastronomicznych - stosujemy w nich nowoczesne technologie, a także najwyższej klasy materiały. Oferujemy terminowość oraz rzetelność dostaw i serwisu, a ponadto konkurencyjne ceny....

Komentarze i pytania

Zadaj pytanie dotyczące produktu lub zostaw komentarz na jego temat.