Menu

Spearmint - mięta

Cechy produktu

  • Producent DoTerra 

Opis

Mięta jest wieloletnią rośliną, która dorasta do wysokości 11–40 cali i kwitnie w klimacie umiarkowanym. Jest szeroko wykorzystywany w gumach, cukierkach i produktach dentystycznych ze względu na jego miętowy smak i promowanie świeżego oddechu. Jego słodki, orzeźwiający aromat oczyszcza i unosi na duchu, dzięki czemu jest rewelacyjny do wywołania poczucia skupienia i pozytywnego nastroju. Mięta spicata niezwykle różni się od mięty pieprzowej, dzięki temu jest łagodniejsza do stosowania miejscowego u dzieci i osób o wrażliwej skórze. W gotowaniu mięta jest użytkowana w sałatkach, napojach i deserach, lecz może być dodatkowo używana w domowych sosach do sałatek i do marynowania mięs.

DZIAŁANIE:
Słodki, miętowy aromat.
Oczyszcza usta i wspomaga świeży oddech.


Opis aromatyczny
Słodki, miętowy, świeży


Metoda zbierania
Destylacja z parą


Część roślinna
Roślina


Główne elementy
Carvone, limonen

OPAKOWANIE: 15ML

używanIE:
- Dodaj kroplę do dowolnego deseru, napoju, sałatki lub przystawki żeby wzbogacić smak.
- Zastosuj na szczoteczkę do zębów przed umyciem zębów dla świeższego oddechu.
- w sytuacji sporadycznego rozstroju żołądka dodaj 1 kroplę do 125 ml wody i pij powoli.
- Dyfuzja: użyj od trzech do czterech kropel w wybranym dyfuzorze.

wykorzystywanie dodatków do żywności: Rozcieńczyć jedną kroplę w 125 ml płynu.

wykorzystanie miejscowe: Do masażu wymieszaj 5 kropli z 10 ml olejku nośnikowego. Do kąpieli wymieszaj 5 kropli z 5 ml olejku nośnikowego. Do perfumowania zmieszaj 1 kroplę z 10 kroplami olejku nośnikowego.

UWAGI:
możliwa wrażliwość skóry. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem. Unikaj kontaktu z oczami, uszami i wrażliwymi obszarami.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.