Dlaczego preparat BactoFlor®?
zawiera optymalnie przypasowane najważniejsze cztery kultury bakterii jelitowych:
- Bifidobacterium longum INBI 3
- Lactobacillus acidophilus INLA 1
- Lactobacillus rhamnosus INLA 2
- Lactobacillus casei INLA 3
Obecne w BactoFlor® aktywne bakterie kwasu mlekowego występują w ilości sześciu miliardów jednostek stwarzających kolonie (CFU) – zapewnia to całościowe pokrycie zapotrzebowania organizmu na bakterie probiotyczne.
Bakterie Bifidobacterium longum
Preparat BactoFlor® zagwarantuje luźne przedostanie się do jelit szczepów bakterii w nim zawartych, dzięki ich wysokiej żywotności oraz oporności na działanie kwasu żołądkowego.
mieści na dodatek prebiotyk w postaci inuliny, która pozyskana została z cykorii.
progresywna proteinowa osłonka – mikrokapsułka zagwarantuje najwyższą aktywność żywych kultur probiotycznych.
Bakterie Lactobacillus
Kapsułki BactoFlor® zostały umieszczone w specjalnie opracowanym blistrze ochronnym z membraną, co zapewnia najlepsze zabezpieczenie przed niepożądanymi czynnikami zewnętrznymi.
Nie gromadzi żelatyny, a także innych środków żelujących i zagęszczających oraz soli zakłócających aktywność substancji czynnych.
Preparat tworzony zgodnie z najwyższymi standardami jakościowymi.
wyprodukowany przez INTERCELL Pharma (Niemcy) – wiodącego, wykorzystującego nowoczesne rozwiązania producenta preparatów odżywczych, oraz biologicznych.
BactoFlor® skupia w sobie wiodące kultury bakterii.
Dostarczany do organizmu preparat probiotyczny powinien zawierać trafnie skomponowane szczepy bakterii, które odznaczają się wysoką żywotnością, stabilnością, i naturalną wytrzymałością na działanie kwasu żołądkowego. W skład BactoFlor® wchodzą cztery kultury bakterii, które spełniają wszystkie te warunki, dzięki czemu bez problemu przedostają się do jelit. Na dodatek stężenie bakterii zostało przypasowane w taki sposób, żeby mogły one wzajemnie się uzupełniać.
Mikroflora jelitowa jest odmienna na każdym odcinku przewodu pokarmowego. Istnieją bakterie, które preferują jelito cienkie oraz takie, które mogą żyć i wypełniać swoje funkcje jedynie w jelicie grubym. Preparat BactoFlor® został skomponowany w taki sposób, aby obejmował swoim działaniem wszystkie części jelit – zawiera bakterie z rodzaju Lactobacillus, które osiedlają się w jelicie cienkim,, a także bakterie z rodzaju Bifidus kolonizujące jelito grube.
Lactobacillus oraz Bifidus produkują duże ilości krótkołańcuchowych kwasów organicznych (octowy, mleczan, masłowy), w tym kwas mlekowy wykazujący działanie bakteriobójcze oraz bakteriostatyczne. To właśnie na nim wydajność działania szczepów probiotycznych, stwarzających acydofilne środowisko w zajmowanym przez nie odcinku jelita.
Specjalna proteinowa ochrona
Kultury bakterii probiotycznych są żywymi mikroorganizmami, które potrzebują najwyższej ochrony, by mogły dobrze spełniać swoje funkcje. Wykorzystanie w BactoFlor® odpowiedniej proteinowej osłonki – mikrokapsułki opartej na koncepcji błony komórkowej stanowi innowacyjne rozwiązanie gwarantujące stabilność kultur bakteryjnych, ich stałą ilość, oraz najwyższą aktywność. BactoFlor® gwarantuje więc uzyskanie adekwatnych rezultatów przy jak najwyższym bezpieczeństwie wykorzystywania.
Inulina to rodzaj węglowodanów z grupy polisacharydów, który służy za źródło pożywienia bakterii, znajdujących się w jelicie grubym. Inulina znajdująca się w BactoFlor® pozyskiwana jest z cykorii.
Zalecana dzienna porcja: 1 – 2 kapsułki
Sposób wykorzystania: 1 – 2 razy dziennie po 1 kapsułce po posiłku z odpowiednią ilością płynu
Zalecane jest przyjmowanie preparatu przez okres przynajmniej dwóch – trzech miesięcy. BactoFlor® może być przyjmowany dodatkowo w dłuższym okresie.
Skład zalecanej dziennej porcji:
*CFU – jednostka tworząca kolonię
całkowita liczba bakterii:
W 1 kapsułce: 8 x 10^9 jednostek stwarzających kolonie bakterii (CFU) w chwili wyprodukowania
W 2 kapsułkach: 16 x 10^9 jednostek stwarzających kolonie bakterii (CFU) w chwili wyprodukowania
komponenty: Bifidobacterium longum, inulina, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza (HPMC), skrobia ziemniaczana, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być używany poprzez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Towar nie może być stosowany jako substytut różnorodnej diety. Nie stosować w sytuacji uczulenia na którykolwiek ze elementów. Zalecamy zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w sposób niedostępny dla niepokaźnych dzieci. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, w temperaturze nie wyższej jak 25°C. Dla zachowania maksymalnej koncentracji, preparat należy przechowywać w lodówce, w temperaturze między 2 °C, a 8 °C. Takie przechowywanie zaleca się w przypadku długiego przechowywania (mniej więcej powyżej trzech miesięcy). Chronić przed wysoką temperaturą oraz bezpośrednim działaniem słońca.
ilość netto: 45,45 g (90 kapsułek)
1 kapsułka: 0,505 g netto
wytwarzane w Niemczech poprzez:
INTERCELL Pharma GmbH
Altlaufstrasse 42
D-85635 Höhenkirchen
Deutschland
dla:
MITO-PHARMA DOROTA KRAWCZYK
ul. Sikorskiego 22
66-400 Gorzów Wlkp.