Manu

Sok z Czerwonych Winogron z Żelazem 750ml - Rabenhorst

Cechy produktu

  • Producent Rabenhorst 
  • Rodzaj sok 

Opis

Czujesz się wciąż zmęczona i ospała? Brakuje Ci chęci i energii do pracy? Po powrocie z domu jesteś w stanie tylko zakopać się pod kołdrą i przespać długie godziny? To mogą być pierwsze objawy anemii! W walce z niedokrwistością pomoże Ci szybkie uzupełnienie zapasów żelaza.
Sok z czerwonych winogron z żelazem to specyfik znakomity na czas mroźnych nocy i szaleństwa pór przejściowych. Pełnowartościowy, owocowy sok powstawał w oparciu o tradycyjną recepturę. Owoce pochodzą z naturalnych upraw.
Ważnym składnikiem soku jest żelazo. To pierwiastek bardzo ważny dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, a wręcz niezbędny dla matek w ciąży. Żelazo jest też podstawowym składnikiem hemoglobiny, która wypełnia czerwone krwinki. A wraz z właściwościami soku przychodzi jego pyszny smak. Wypróbuj sam!
W 100 ml:

wartość energetyczna 315 kJ / 75 kcal
tłuszcze <0,1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,05 g
węglowodany 18,0 g
w tym cukier (z owoców) 18,0 g
w tym glukoza 8,1 g
w tym fruktoza 8,3 g
błonnik 0,1 g
białko 0,2 g
sól <0,0075 g
żelazo 3,5 mg/25%*
*procent zalecanego dziennego zapotrzebowania według UE (dorośli)

100 ml pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na żelazo wg Niemieckiego Instytutu do Spraw Bezpieczeństwa Żywności (DGE) w ilości:
Dzici od 4 do 9 roku życia - 55%
Młodzież po 10 roku życia - 36%
Dziewczynki od 10 roku, kobiety - 29%
Mężczyźni od 19 r.ż., kobiety od 51 r.ż. - 44%
Kobiety karmiące piersią - 22%
Kobiety w ciąży - 15%

Skład:

sok z czerwonych winogron, 28 mg glukonian żelaza (II)/100 ml

O firmie Rabenhorst:

Rabenhorst podchodzi do produkcji dóbr przekazywanych w ręce klientów z wielką wrażliwością i kreatywnością, równocześnie pamiętając o ścisłej kontroli jakości. Rabenhorst dba o to, by ich soki owocowe były nieporównywalne w smaku i by jednocześnie niosły w sobie to co najsmaczniejsze i najzdrowsze. Jest o tyle łatwiejsze, że nad sukcesem tej marki pracuje szereg specjalistów – wszystko po to, by stworzyć wyjątkowe kompozycje soków.
Rabenhorst nie boi się wyzwań i dlatego mieszanie różnych odmian smakowych jest ich znakiem szczególnym. W tym procesie powstają harmonijnie skoordynowane smaki, z których możemy w pełni się cieszyć. W produkcji wykorzystywany jest delikatny proces tłoczenia i rozlewania, co sprawia, że efekt końcowy jest jeszcze bardziej niesamowity.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie