elementy: gojnik ziele 100%.
Gojnik suszony BadaPak wykazuje dużo cennych atrybuty. Zawiera olejki eteryczne, przeciwutleniacze, taninę i składniki mineralne takie jak żelazo, magnez, cynk, potas, sód, miedź i kobalt. Napar z herbaty górskiej pity każdego dnia używany jest w celach profilaktycznych.
Gojnik suszony BadaPak po zaparzeniu uzyskuje intensywną zielonkawo-żółtą barwę. W smaku w przeciwieństwie do wielu innych ziół nie jest cierpki a przyjemnie orzeźwiający oraz wyjątkowo aromatyczny. Aby w pełni korzystać z cechy gojnika należy odpowiednio go przygotować. Wystarczy łyżkę suszu wsypać do filiżanki i zalać gorącą wodą o temperaturze około 95 stopni Celsjusza. Tak przygotowany napar należy zaparzyć pod przykryciem od 5 do 10 minut. Herbata górska BadaPak przestudzona skutecznie jeszcze gasi pragnienie.
Gojnik, czyli szałwia libańska to niska, jednoroczna roślina porastająca tereny górskie między innymi Grecji, Turcji, Chin, a także Bałkanów. Naturalnie występuje ona na wysokości od 800 do 2100m n.p.m. Z daleka od cywilizacji. Od wieków wykorzystywana była w celach profilaktyczno leczniczych.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.