Manu

PRYMAT PRZYPRAWA DO FLAKÓW 20G

Cechy produktu

  • Producent PRYMAT 
  • Rodzaj mieszanka przypraw 

Opis

Przyprawa jest polecana do flaków wołowych, cielęcych i drobiowych. Powinna być dodawana w połowie gotowania, należy również pamiętać, aby flaki były gotowane aż do osiągnięcia miękkości.
Prymat Przyprawa do flaków 20 g

Tekst dotyczący alergenów
Produkt zawiera dwutlenek siarki pochodzący z czosnku i cebuli.
W związku z używaniem w zakładzie gorczycy, selera, mleka (łącznie z laktozą), jaj i glutenu, produkt może zawierać śladowe ich ilości.

Składniki
sól, marchew, cebula, czosnek, papryka słodka, hydrolizat białka sojowego , pasternak, pieprz czarny, majeranek, liść laurowy, imbir, cukier, gałka muszkatołowa, kolendra, papryka ostra, kurkuma

Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa do flaków

Marka
Prymat

Cechy
z natury: bez dodatku: glutaminianu sodu, konserwantów, sztucznych barwników, Fundacja Klubu Szefów Kuchni - rekomendacja

Marka standaryzowana
Marka: Prymat

Company Address
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Pozostałe informacje
Bez konserwantów - zgodnie z prawem.

Dodatkowe informacje
odwiedź naszą stronę DoradcaSmaku.pl
Mamy dla Ciebie setki tysięcy kulinarnych przepisów!
Płacimy za przepisy! Dodawaj przepisy i wymieniaj je na nagrody.
Zapraszamy do Szkoły Gotowania Mistrzów sztuki kulinarnej.
Klub Szefów Kuchni rekomenduje przyprawy Prymat. Klub Szefów Kuchni zrzesza najlepszych kucharzy w Polsce.

Company Name
Prymat Sp. z o.o.

Zalecenia dla alergików
Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Dwutlenek siarki / siarczyny: Zawiera
Soja: Zawiera

Dodatki
MSG (glutaminian): Nie zawiera
Barwniki sztuczne: Nie zawiera
Substancje konserwujące: Nie zawiera

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Przepisy
Flaki z boczniaków z grzankami
Potrzebujesz na 4 porcje:
- 300 g boczniaków,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 cebule,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 1 łyżkę masła,
- 1 litr Rosołu warzywnego Kucharek,
- 100 ml winiaku klubowego,
- 4 łyżeczki Musztardy rosyjskiej Prymat,
- 4 łyżki tartego parmezanu,
- 2 łyżki Przyprawy do flaków Prymat,
- 4 kromki bułki paryskiej.

Sposób przygotowania:
Boczniaki pokroić w paski, cebule w piórka, a czosnek posiekać, po czym obsmażyć całość na rozgrzanym oleju i maśle. Wlać rosół i winiak klubowy, przyprawić i gotować ok. 20 minut. Kromki zrumienić w tosterze, posmarować musztardą, posypać startym serem i zapiec. Zupę przelać do bulionówek, podawać z grzanką.

Rodzaj przechowywania
Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Rozmiar opakowania
20

Jednostka (tekst opisowy)
g

Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania
Typ: Torebka

Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy: 20

Wymiar
Wymagana wysokość na półce: 150
Wymagana szerokość na półce: 110
Wymagana głębokość na półce: 7

Waga
Waga brutto: 24

Sprzedaż jednostkowa
Wysokość: 150
Szerokość: 110
Głębokość: 7

Opakowanie logistyczne
GTIN: 05901135015882

Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel./fax: +48/32/47 33 833
www.prymat.pl

Telefon/Fax kontaktowy
Tel./fax: +48/32/47 33 833

Adres internetowy
www.prymat.pl

Języki na opakowaniu
polski

Język produktu
Główny język opisu: polski
Język danych: polski

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie