Menu

Schładzarko-zamrażarka szokowa (poj. 3xGN11/1) Y2-3

Cechy produktu

  • Producent Mercatus 

Opis

Schładzarka (zamrażarka) szokowa Y2-3 producenta Mercatus - całkowicie wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej.zagwarantuje szybkie i jednorodne schładzanie i zamrażanie potraw. Jednorazowo pomieści 3 pojemniki GN 1/1 o maksymalnej głębokości 6,5 cm. Zaawansowane sterowanie elektroniczne z intuicyjnym menu i łatwą nawigacją. Chłodziarka ma dwa cykle pracy: chłodzenie szokowe - zakres temp. Od +70ºC do +3ºC; czas trwania 90 minut zamrażanie szokowe - zakres temp. Od +70ºC do -18ºC; czas trwania 240 minut automatyczny sygnał zakończenia wybranego procesu. Po skończeniu procesu urządzenie pracuje jako schładzarka albo zamrażarka utrzymując końcową temperaturę cyklu. Schładzarko-zamrażarka szokowa Mercatus ma 4 programy: łagodne schładzanie gwałtowne schładzanie łagodne zamrażanie gwałtowne zamrażanie równocześnie istnieje możliwość jednostkowej zmiany ustawień, co pozwala na dopasowanie parametrów pracy urządzenia do własnych potrzeb użytkownika. Świeżo przygotowane, naturalne produkty żywnościowe zawierają bakterie, które w dobrych warunkach (odpowiednia temperatura i wilgotność) namnażają się. Najgroźniejsze są w przedziale temperatury od +35º do +65ºC. Schładzanie szokowe oznacza ograniczanie temperatury produktu z +7ºC do +3ºC w najkrótszym możliwym czasie, nie dłuższym niżeli 90 minut. Dla przykładu potrawy schłodzone poprzez 90 min, przy zachowaniu zasad prędkiego schładzania i temperatury przechowywania, mogą być przechowywane 4 - 5 dni. Czas przechowywania można wydłużyć nawet do kilku miesięcy jeżeli potrawę po schłodzeniu zamrozimy. Schładzanie i zamrażanie szokowe - cykl szybkiej redukcji temperatury potraw; wydajnie uniemożliwia namnażaniu się bakterii wywołujących psucie potraw i utracie z nich wody, co jest głównym problemem przy klasycznym, powolnym stygnięciu jedzenia. Potrawy schładzane szokowo zachowują pełne cechy - nie tracą smaku, nie rozwarstwiają się. Schładzanie szokowe: wspomaga proces przygotowywania znacznej ilości potraw - po zregenerowaniu w piecu konwekcyjno-parowym smakują tak, jakby były sporządzone na świeżo zapewnia wydłużoną choćby do kilkunastu dni przydatność do spożycia ułatwia przechowywanie - gotowe zmrożone potrawy łatwiej zmieścić w np. Szafie mroźniczej Schładzarka szokowa współpracuje rewelacyjnie z pakowarką próżniową i piecem konwekcyjno-parowym, wspomagając przechowywanie gotowych potraw z zachowaniem ich pełnej przydatności do spożycia.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.