Kai Shun Classic Nóż Uniwersalny 10 cm:
- długość ostrza 10 cm
- stal - zawartość węgla 1.0%, zawartość kobaltu 1.5%
- twardość stali 61? 1 HRC
- Rękojeść - drewno Pakka
seria Shun jest jedną z najistotniej wszechstronnych linii Kai wykonanych ze stali damascenśkiej, dlatego ceniona jest poprzez najlepszych specjalistów i kucharzy amatorów. Noże Shun powstają w niepowtarzalnej technologii łączenia i ostrzenia 32 warstw stali o zróżnicowanej twardości i elastyczności, zachowują najkorzystniejsze cechy stali czyli ostrość, twardość i wytrzymałość. Rdzeń ostrza stworzony jest ze stali VG MAX 10,32 dzięki czemu twardość ostrza wynosi 61? 1 HRC .
Noże KAI używane są przez najistotniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najkorzystniejsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wykonane są z szczególnie twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii i na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co wiąże się z doświadczeniem oraz wypracowaną poprzez lata perfekcją i tradycją.
"""