W Stanach Zjednoczonych chlorellę nazwano "wielkim regulatorem", ponieważ wpływa równoważąco na wszelkie odchylenia organizmu od normy. Jest to jednokomórkowy glon, który obfituje w dużą ilość mikroelemntów, witamin i aminokwsów.dostatek zawartych w chlorelli mikroskładnikow wpływa na wielokierunkowe realne oddziaływanie m.
in. Wzmocnienie żołądkowo-jelitowej błony śluzowej - naturalnej bariery ochronnej przeciwko krzywdzącym substancjom. Może wspomagać regulację pracy jelit, co sprzyja zapobieganiu zaparciom. Wykazuje także wpływ na regenerację flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.
Chlorellę stosuje się przy detoksykacji organizmu. Oczyszczenie organizmu z toksyn zapobiega przeciążeniu nerek i wątroby. Przez wzgląd na bogatą zawartość mikroskładników może wykazywać pozytywne oddziaływanie na niepodatność organizmu.
Dostarcza organizmowi cennych substancji takich jak aminokwasy, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe.Może udoskonalać kondycję psychiczną i fizyczną, oraz rozszerzyć zdolność koncentracji.Skład: Woda 2,7% Białka 60,0% Tłuszcze 11,0% Błonnik 2,6% Węglowodany 20,0% Kcal 13 na 3gr KWASY TŁUSZCZOWE Nienasycone 225,0 mg Nasycone 50,0 mg KWASY NUKLEINOWE (RNA/DNA) 30,0% Chlorofil 3,6gr Ksantofil 425,0 mg Inozytol 89,0 mg MINERAŁY Żelazo 225.0 mg Wapń 341,0 mg Potas 885,0 mg Magnez 373,0 mg Cynk 4,1 mg Mangan 5,7 mg Selen 7,0 ľ Jod 0,5 mg Beta-karoten 86,8 mg Karoten 124.0 mg Kwas foliowy 1,2 mg WITAMINY Witamina B1 1,9 mg Witamina B2 4,6 mg Witamina B3 20,0 mg Witamina B6 1,4 mg Witamina B12 0,6 mg Witamina C 59,0 mg Witamina E 5,7 mg AMINOKWASY Arginina 3.60 g Lizyna 3.46 g Histydyna 1.26 g Fenyloalanina 3.03 g Tyrozyna 2.22 g Leucyna 5.08 g Izoleucyna 2.39 g Metionina 1.41 g Walina 3.75 g Alanina 4.65 g Glicyna 3.35 g Prolina 2.61 g Kwas glutaminowy 5.93 g Seryna 2.15 g Treonina 2.63 g Kwas asparaginowy 5.08 g Tryptofan 1.35 g Cysteina 0.69 g Ornityna 0.06 g CGF (Czynnik Wzrostu Chlorelli) 5% Chlorella mieści więcej witaminy B12 niż wątroba wołowa, 50 razy więcej chlorofilu niżeli lucerna (jest najbogatszym znanym źródłem chlorofilu, stąd także jej nazwa), a także dużo rzadkich mikro i makro części.
60 procent jej składu stanowi białko (w soi dla przykładu: białka jest zaledwie 30 procent). Około 20 procent to węglowodany, a 10 procent - tłuszcze. Białko chlorelli mieści dziewiętnaście aminokwasów, w tym wszystkie aminokwasy niezbędne.Dawkowanie: Dorośli z reguły 3 razy dziennie po 5 tabletek.Popić obficie wodą.Nie przekraczać zalecanego dziennego spożyciaOpakowanie mieści: 200tabl....