Menu

TARGROCH 500g Fasola mung

Cechy produktu

  • Producent Targroch 
  • Rodzaj fasola 

Opis

targroch 500g fasola mung • bogate źródło białka • działanie antyoksydacyjne • bogate źródło błonnika • gromadzi witaminy b1, b2, b5, b6, b9, k, e, c i a • bogate źródło minerałów • świetne dla wegan • zapobiega rakowi piersi • sugerowana w czasie menopauzy • zniża poziom złego cholesterolu fasola mung potrafi odtruć i odnowić organizm człowieka. Co więcej oczyszcza organizm, niweluje skutki stresu, wspomaga serce i działa antynowotworowo. To w dodatku bogate źródło błonnika (100 g gotowanej bez soli fasolki zaspokaja 61 proc. Dziennego potrzeby), z łatwością przyswajalnego białka (28 proc.), witaminy b9 (80 proc.), manganu (30 proc.) i magnezu (24 proc.). Posiada szereg witamin (b1, b2, b5, b6, czyli kwasu foliowego, k, e, c i a) i komponentów mineralnych (fosfor, żelazo, miedź, potas, cynk, selen i wapń). Zawiera vitexin i isovitexin, dwa składniki o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym. Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna: 1453kj 347 kcal tłuszcz: 1,15g -w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35g węglowodany: 62,62g -w tym cukry: 6,6g błonnik: 16,3g białko: 23,86g sól: 0,04g

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.