Moje konto  ▾

Sprzedaż kurczaków z rożna i naleśników-wzorcowy plan HACCP

Producent BHPEX WIĘCEJ INFORMACJI ↓

Oferty niedostępne

Niestety żaden ze sklepów nie oferuje obecnie tego produktu.

Popularne produkty z kategorii Znaki informacyjne i ostrzegawcze innych firm  ▾ poprzednienastępne

Informacje o produkcie

ProducentBHPEX

System HACCP (Hazard Analisis and Critical Control Point - analiza zagrożeń i krytycznych punktów kontroli) to system zarządzania jakością produktów spożywczych. Umożliwia on przewidywanie zagrożeń, ocenę ryzyka oraz pomaga (już w trakcie produkcji) wyeliminować produkty nie spełniające norm jakościowych.

Jest więc systemem prewencyjnym, pozwalającym panować nad ryzykiem wypuszczenia na rynek produktów niebezpiecznych i złych jakościowo. System zapewnienia jakości produktów spożywczych HACCP muszą wdrożyć wszystkie zakłady produkujące, przetwarzające, transportujące oraz magazynujące żywność.

Należą, więc do nich nie tylko producenci artykułów spożywczych, ale również ci, którzy np. wprowadzają żywność do obrotu, a więc m. in. sklepy i hurtownie spożywcze.

Sprzedaż kurczaków z rożna i naleśników - Plan HACCP stanowi najważniejszy element dokumentacji systemu HACCP.

Właśnie w tej części dokumentacji dokonuje się opisu produktu oraz opisu procesu technologicznego. To właśnie w planie HACCP dokonuje się analizy zagrożeń, gdzie następnie za pomocą "drzewa holenderskiego" wg. kodeksu żywnościowego identyfikuje się punkty kontroli (CP) oraz krytyczne punkty kontroli (CCP).

Oferowany Państwu plan HACCP zawiera również instrukcje monitorowania CCP, a także arkusze monitorowania celem dokonania odpowiednich wpisów.

Wzorcowy plan HACCP dla sprzedaży kurczaków z rożna i naleśników zawiera:

  1. Strona tytułowa
  2. Wykaz zmian
  3. Podstawa prawna
  4. Wprowadzenie
  5. Definicje
  6. Rozdział I - Informacje wstępne
    • Profil zakładu
    • Schemat organizacyjny
    • Polityka bezpieczeństwa żywności
    • Zakres systemu HACCP
    • Plan pomieszczeń
    • Zarządzenie o powołaniu zespołu HACP
  7. Rozdział II - Plan HACCP
    • Opisy produktów
    • Schematy technologiczne
    • Analiza zagrożeń
    • Identyfikacja CP i CCP
    • Instrukcje monitorowania CP
    • Arkusze monitorowania CCP

Oferowany plan HACCP posiada pozytywną opinię Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Wielokrotnie przechodził kontrolę "Sanepidu". Wdrożony został w wielu przedsiębiorstwach związanych obrotem żywności.

Sprzedaż kurczaków z rożna i naleśników - wzorcowy plan HACCP dostępny jest w naszym sklepie w wersji elektronicznej, którą otrzymasz na adres email z możliwością drukowania dowolną ilość razy oraz możliwością nieograniczonej edycji.

Format pliku dokumentacji to MS Word .doc lub nowszy .docx

Pamiętaj, że dzięki systemowi HACCP w sprzedaży kurczaków z rożna i naleśników:

  • Zapewnisz bezpieczeństwo żywności i zdrowie konsumenta.
  • Dostosujesz Swój zakład do wymogów prawa.
  • Poprawisz wizerunek firmy.
  • Zwiększysz konkurencyjność na rynku.

Komentarze i pytania

Zadaj pytanie dotyczące produktu lub zostaw komentarz na jego temat.