Co to jest babka jajowata?
Babka jajowata to roślina występująca na południu Europy. Łuska nasion tej rośliny jest szczególnie bogata w błonnik pokarmowy,, a także tłuszcze nienasycone.
Jakie cechy ma babka jajowata?
Babka jajowata ma niski indeks glikemiczny. Ze względu na zawartość błonnika zwiększa uczucie sytości i polepsza pracę układu pokarmowego.
Warto wiedzieć, że:
niska zawartość węglowodanów, a także niski indeks glikemiczny powoduje, że babka jajowata znakomicie stanie na wysokości zadania jako dodatek do diety ketogenicznej i dla osób dbających o wygląd.
zastosowanie, do czego używać babki jajowatej?
Nasiona babki jajowatej można spożywać wraz z wodą w formie kleiku, stosować jako dodatek do wypieków, deserów, sałatek i jogurtów.
Dlaczego warto nabyć u nas?
W naszej ofercie posiadamy zweryfikowany bezkompromisowiec, który jest w pełni naturalny. Babka powinna być przechowywana w odpowiednich warunkach, opakowanie doypack wraz z komfortową struną pozwoli Ci bronić ziarna przed wilgotnym powietrzem, dzięki czemu zachowają świeży smak i aromat.
Opcja dla chętnych*
Mamy świadomość, iż ziarna kakao nie są podstawowym produktem kuchni Polskiej.
Dlatego przygotowaliśmy ebook o diecie ketogenicznej, w którym znajduje się sekcja przepisów, w których wykorzystujemy produkty które sprzedajemy. Dzięki czemu otrzymasz konkretne źródło keto inspiracji kulinarnych w jednym miejscu.
elementy 100% łupiny babki jajowatej Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna - 749 kJ / 178 kcal Tłuszcz - 0,0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g Węglowodany - 11,0 g - w tym cukry - 0,0 g Błonnik - 66,,4 g Białko - 0,4 g Sól* - 1,67 g
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Artykuł nie posiada GMO i konserwantów.
Alergeny artykuł może zawierać alergeny takie jak: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. Dokładamy należytej skrupulatności przy konfekcji produktów w naszym zakładzie, jednak istnieje ryzyko małego pojawienia się niektórych alergenów.