Jacek Czauderna – twórca i właściciel oraz sieci lokali The Legendary Jacks Bar & Restaurant. Związany z gastronomią od trzydziestu lat – świetnie zna i rozumie mechanizmy jej działania. Swoją poręczną wiedzą dzieli się m.in.
jako trener i doradca biznesowy. To prezes i założyciel Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej oraz Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich. Jest także oficjalnym dystrybutorem kawy Jacobs i Piazza D’Oro i herbat Pickwick.
Absolwent Wydziału Prawa i Administracji UJ oraz MBA University of Bradford, London Management School. "Otworzyłem lokal. Pomocne historie z praktyki gastronomicznej" to lektura obowiązkowa dla wszelkich, którzy chcą prowadzić rentowny biznes w sektorze HORECA.
Autor bezkompromisowo obala mity, podważa utarte schematy i demonstruje, jak zarobić przyzwoite pieniądze na gastronomii. Bazując na własnych doświadczeniach, przestrzega przed zaniedbaniami, które prowadzą do upadku.
Daje jednocześnie liczne wskazówki, jak optymalizować, zarządzać, planować. To poradnik drogowskaz napisany przez człowieka sukcesu – twórcę firmy i sieci lokali. Ufam, iż lektura podręcznika wesprze Was w podejmowaniu życiowych decyzji.
Warto poświęcić jej czas. – Jarek Uściński, prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni Uważam, że każdy, kto przeczyta, zacznie inaczej patrzeć na swój gastro biznes. Gwarantuję. – Jarek Walczyk, prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni Autor merytorycznie demonstruje blaski i mroki prowadzenia biznesu gastronomicznego.
doskonała pozycja dla tych, którym marzy się własna działalność kulinarna. – Jan Kuroń, kucharz, znany m.in. Z autorskiego cyklu „Jasiek zna się", DDTVN Tytuł Otworzyłem lokal. Pomocne historie z praktyki gastronomicznej Autor Jacek Czauderna Wydawnictwo Poligraf EAN 9788381593748 ISBN 9788381593748 Kategoria Biznes,ekonomia,marketing\Biznes ilość stron 200 Rok wydania 2020 Oprawa Miękka