Menu

Beskid Chocolate pitna CIEMNA 80% 200g

Cechy produktu
  • Producent BESKID CHOCOLADE 
  • Rodzaj czekolady gorzkie 
Opis
Ciemna czekolada do picia 80%

Czekolada ciemna
Opakowanie: granulki 200g

Prawdziwa gęsta czekolada ciemna do picia na gorąco, wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Rafinowana i konszowana min. 48h. Gęsta, aksamitna i aromatyczna czekolada na gorąco bez dwóch zdań poprawi nam nastrój w chłodniejsze dni.

Czekolada powstała z mieszanki ziaren kakao pochodzących z Ekwadoru – szlachetnej odmiany CN (Cacao Nacional). Dzięki pokaźnej zawartości kakao (80%) czekolada jest istotnie aromatyczna i intensywna.

Skład: ziarna kakaowca (Ekwador National Arriba), cukier trzcinowy nierafinowany

Przygotowanie podczas przygotowywania należy uważać żeby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 poziomów cały czas powoli mieszając.
pokazujemy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco. Sugestia 1

Filiżanka nad wyraz gęstej ciemnej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka

  1. Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (albo 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka).
  2. Dodaj ok. 70 gr czekolady.
  3. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.
  4. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
propozycja 2

Kubek ciemnej czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek

  1. Przygotuj 200 ml mleka
  2. dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).
  3. Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Opinie - 0 opinii + Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.