Menu

czekolada cappucino migdałowe z morwą bio50g-cocoa

Cechy produktu

  • Producent COCOA (czekolody i bakalie w surowej czekoladzie) 
  • Wielkość opakowania 50 g

Opis

Morwa biała stanowi o istotnieści tej czekolady. Jej walory zdrowotne są tak duże, że nazywana jest nieraz „roślinnym skarbem”.
z reguły owoce morwy białej są niskokaloryczne. W połączeniu z ciemną czekoladą o zawartości 55% kakao stanowi wyjątkowo zgrany duet i równowagę pomiędzy słodkością morwy i lekko gorzką nutą samej czekolady. Nie można zapominać o tym, iż do produkcji bezkompromisowej czekolady z nieprażonych ziaren kakaowca dodano jeszcze jeden element, który znakomicie komponuje się z morwą białą i kakao; to kawa cappuccino. To dzięki niej czekolada z morwą nabiera jeszcze obszerniejszego charakteru.

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna 2476 kJ (597 kcal)
tłuszcz 45 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 26 g
węglowodany 36 g
w tym cukry 34 g
białko 7 g
błonnik 7 g
sól 0,2 g

elementy:

nieprażone ziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, migdały* 9%, morwa biała* 2,8%, kawa mielona* 0,5%, zawartość masy kakaowej 55%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

W produkcie jest realna występowanie innych orzechów powodujących alergię lub nietolerancję pokarmową.
O firmie COCOA:

Jak mówią o swoich produktach, za każdym razem wskazują na to, że przyświeca im idea raw eco. Co to oznacza? To świadczy o ich zamiłowaniu do ascetycznej czekolady, czekolady najwyższej jakości i z najkorzystniejszych, nieprażonych i z zasady bezkompromisowych ziaren kakaowca. Polski marka czekolady podbił już kilkanaście światowych rynków i stale rozwija swoją działalność. Ich istotnieść wynika oczywiście z pasji jaką darzą czekoladę. Umiejętnie potrafią dopasowywać walory smakowe czekolady z innymi składnikami. W ich produktach wyczuwalne są autentyczna wanilia bourbon, kwiaty palmy kokosowej, jagody goji, acai czy morwy białej. Stworzyli nieszablonową linię owoców oblanych minimalistyczną czekoladą. Możemy zachwycać się smakiem migdałów, bananów czy brazylijskich orzechów w czekoladowej polewie. Wszystko to z wielką czcią dla samych towarów, które pochodzą z naturalnych upraw.

Opinie - 0 opinii

+ Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.