Ekspres kolbowy the Oracle™ przygotuje wysokiej jakości kawę, która smakować będzie tak, jak w Twojej ulubionej kawiarni. System Oracle ™ ma funkcję samoczynnego mielenia, porcjowania i ubijania kawy.
Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania perfekcyjnego napoju. Ekspres umożliwia ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki czemu Twoje ulubione latte albo cappuccino powstanie w przeciągu paru minut.
nieprzeciętna filiżanka kawy wymaga należycie przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, starannej temperatury i stosownego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem fachowego ekspresu the Oracle jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1°C i oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe jej podawanie). Dzięki czemu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w słusznej temperaturze, osiągając najlepszy smak, i spieniać mleko.
dodatkowo głowica zaparzająca wyekwipowana jest w grzałkę, która gwarantuje, iż w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Zaimplementowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami samoczynnie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku.
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyposażone w wentyl ciśnieniowy. Profesjonalny ekspres The OracleTM nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny komponent określa maksymalne ciśnienie podczas całego cyklu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie poprzez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą funkcją wentyla ciśnieniowego jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego rozszerzania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, by zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję.
doskonała filiżanka kawy jest rezultatem połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, trafnie ubitej kawy, podgrzania filiżanki, odpowiedniego ciśnienia i temperatury wody. Poprzez wahania temperatury podczas ekstrakcji dochodzi do straty piany i na skutek czego kawa traci swój spektakularny kawowy odcień w kilka sekund. Profesjonalny ekspres Sage The OracleTM zapewnia nowoczesną technologię kontroli temperatury podczas całego cyklu ekstrakcji.
Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę w trakcie ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i zapewnia stabilność podczas całego cyklu ekstrakcji.
Sage BES980 należy do liderów w swojej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Ekspresowo i prosto możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego i czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia lub temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia w trakcie ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi.
Urządzenie ma także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo rozszerza ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy.
Na wyświetlaczu można wybrać wymiar filiżanki ulubionej kawy. Prędkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyekwipowany jest fachowy ekspres kolbowy Sage BES980.
zastosowany młynek stożkowy z dostosowywaną grubością mielenia
precyzyjna temperatura wodyElektroniczny system kontroli temperatury PID z dokładnością +/- 1°C
Programowanie temperatury paryMożna równocześnie przygotowywać espresso i mleko. Kawa latte albo cappuccino przygotowana w kilka minut, tak jak w Twojej ulubionej kawiarni
Zakup ekspresu uprawnia do stałego rabatu 10% na zakup kawy z oferty naszego sklepu, na podstawie ewidencji naszej bazy informacji.
Opis i funkcje- Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96°C
- Programowanie temperatury pary (mleka)
- dokładna temperatura wody (PID)
- trafne ciśnienie wody (OPV)
- Programowanie czasu ekstrakcji lub pojemności ekstrakcji dla 1 albo 2 filiżanek
- Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego
- 3x ekran LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Funkcja ustawiania zegara
- Funkcja automatycznego wyłączania
- Funkcja odkamieniania
- Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
- Ręczne ustawianie objętości kawy
- 58 mm nierdzewna kolba
- Pojemnik na kawę mieloną
- Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
- Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Imbus
- Przetyczka do czyszczenia
- Tester twardości wody
- Wymienny filtr wody
- Moc: 2400 W
- Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem
- wymiary (wys. X szer. X gł.): 45,5 × 37 × 41 cm