solidna aluminiowa folia spożywcza zabezpiecza zapakowane produkty przed dostępem światła i powietrza, promieniowaniem ultrafioletowym, olejami i tłuszczami, parą wodną i mikroorganizmami. Duży zakres temperatur od -40 do +220 sprawia, że folia może być używana równocześnie do mrożenia, pieczenia, grillowania czy gotowania na parze, broniąc przed przywieraniem, przypaleniem, wysychaniem oraz ograniczając utratę wartości odżywczych.
Folia aluminiowa kuchenna jest nadzwyczajnym zabezpieczeniem przy przechowywania żywności w lodówce. Produkty spożywcze zawinięte bezpośrednio oraz przykryte w naczyniach, pozostają dłużej świeże, nie wysychają i nie wydzielają zapachów. Aluminiowa folia do żywności nie wchłania płynów, jest higieniczna, bezsmakowa i bezzapachowa. Doskonale ułatwi codzienne pakowanie kanapek do szkoły i pracy. Dzięki wysokiej wytrzymałości, jest wytrzymałiejsza od tanich odpowiedników na pękanie i strzępienie.