Opis:
- mistrzowskie płyty grillowe dedykowane do obróbki termicznej mięs, ryb, warzyw i owoców itp.
- zastrzeżony system pośredniego grzania, w którym elementy są zanurzone w szczelnej komorze wypełnionej płynem diatermicznym zezwala na równomierne rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni płyty
- delikatna obróbka termiczna w niższej temperaturze (210–240°C) umożliwia przygotowywanie zdrowszych i smaczniejszych potraw
- urządzenie całkowicie produkowane ze stali nierdzewnej
- panel dotykowy dopasowany do potrzeb każdego użytkownika
- cyfrowy wyświetlacz prezentuje rzeczywistą temperaturę płyty grzewczej
- niższe zużycie energii w porównaniu do klasycznych płyt grillowych
- brak ryzyka przypalenia i wysuszenia żywności
- zachowanie naturalnych smaków oraz zmniejszenie utraty atrybuty odżywczych przyrządzanych potraw
- zredukowane wydzielanie ciepła w środku kuchni, a także promieniowania grzejnego
- łatwość utrzymania urządzenia w czystości dzięki prostej budowę
- niska emisja dymu kuchennego stworzonego podczas obróbki
- brak wydzielania substancji toksycznych oraz zanieczyszczeń
- innowacyjny system ogrzewania zezwalający starannie ustawiać temperaturę
- brak wahań temperatury nawet przy przygotowywaniu mrożonek
- możliwość obróbki termicznej produktów mrożonych bez ryzyka utraty na jakości i soczystości
- możliwość krojenia potraw bezpośrednio na płycie cieplnej
- wyjmowana tacka ociekowa
- gustowny wygląd
- prostota wykorzystywania zezwala na szybszą i bardziej wydajną pracę w kuchni
- możliwość mycia płyty cieplnej choćby w przypadku gdy jest jeszcze gorąca istotnie przyspiesza pracę
- istnieje możliwość dokupienia dodatkowej pokrywy do każdego modelu
- dzięki pokrywie grill staje się wszechstronny i pozwala nieprzeciętnie przyrządzić każdą potrawę, asygnowana do obszernych kawałków mięsa, mięsa z kością i ryb
- istnieje możliwość dokupienia podstaw
właściwości technologiczne:
- wymiary zewnętrzne: 800x900x460
- moc [kW]: 7,2
- zasilanie [V]: 400
- waga [kg]: 113
- rodzaj płyty:1/2 gładka, 1/2 ryflowana
Dlaczego warto wybrać płytę grillową Zernike?
- Możliwość mycia płyty roboczej w dowolnym momencie, w trakcie obróbki termicznej, bez zmiany temperatury na powierzchni
- Równomierna i jednostajna temperatura na całej powierzchni do przyrządzania posiłków dzięki zastrzeżonemu systemowi grzania pośredniego
- wykorzystanie niższej temperatury wyraźnie zniża promieniowanie grzewcze i emisję dymu
- kształt bez spoin i połączeń spawanych skomplikowanych do czyszczenia.
- Działa w niższych temperaturach aniżeli jakakolwiek inna technologia do grillowania lub smażenia, dzięki temu nie ulega niszczeniu jak inne urządzenia
- obszerniejsza – w porównaniu do tac ociekowych, w które zaopatrzone są klasyczne grille.Tackę wystarczy przekręcić do góry, żeby ją wyjąć, co usprawnia jej opróżnianie
- Dzięki nowemu panelowi sterowanie urządzeniem jest jeszcze prostsze, dokładniejsze, a także bardziej funkcjonalne. Jednym kliknięciem możesz ustawić program albo wybrać czas trwania obróbki cieplnej
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski