Menu

Świat florystyki

Opis
Kwiaty to świat fascynujących form, barw i zapachów. Stale nam towarzyszą, dekorowanie nimi to wszak nieodłączny komponent naszej kultury. Podobnie jak obdarowywanie - bukiet wręczony w prezencie niesie ze sobą niemało pozytywnych emocji.

Świat florystyki. Sztuka układania i fotografowania kwiatów to książka, która krok po kroku wprowadza w tajniki florystyki. Dowiesz się stąd, jak pracować z kwiatami i jak tworzyć z nich efektowne aranżacje na wszelkie okazje - integrować kolory, komponować części, dobierać materiały, poszukiwać inspiracji na każdą porę roku. Autorka odkryje przed Tobą także przebogate możliwości florystyki ślubnej, podpowie, jak wyczarować z kwiatów bajkową oprawę tego unikatowego dnia. Co więcej, to jedyna przystępna na polskim rynku pozycja, która zapozna Cię z zagadnieniami fotografii florystycznej, czyli podpowie, jak zachować na zdjęciach ulotne piękno dekoracji roślinnych.

Pierwsza i druga edycja książki spotkała się z ogromnym zainteresowaniem czytelników, dlatego w trzecim wydaniu, zwiększonym, czeka na nich jeszcze więcej użytecznych porad, pomysłów i inspiracji. Znalazło się tu kilkadziesiąt nowych fotografii i dwa kompletnie nowe rozdziały: pierwszy poświęcony fotografiom do publikacji w mediach społecznościowych, takich jak Facebook czy Instagram, drugi? kwiatom w innych aniżeli florystyka dziedzinach, pomiędzy innymi w kuchni i w produkcji biżuterii ze szkła jubilerskiego.

Daj się porwać w niesamowitą podróż po fascynującym, kolorowym świecie kwiatów i ich fotografii!

Świat florystyki. Sztuka układania i fotografowania kwiatów to nieszablonowa książka, która krok po kroku wprowadza w fascynujący świat sztuki, jaką jest praca z kwiatami. To także jedyna na polskim rynku pozycja opisująca podstawy fotografii florystycznej.

odszukasz tu pomiędzy innymi zagadnienia:

pomysły na kombinacje kwiatowe na każdą okazję i porę roku
dekoracje stołu
florystyka ślubna
teoretyczne i poręczne podstawy pracy z kwiatami
przegląd materiałów i technik florystycznych
teoria koloru i zasady kompilacji
podstawy fotografii florystycznej
fotografowanie florystyki ślubnej
tajniki fotografii przeznaczonej do publikacji w mediach społecznościowych
warzywa i owoce we florystyce
zastosowanie kwiatów w kuchni i w rękodziele
O autorze
Agnieszka Zakrzewska - Mistrz florystyki i zawodowy fotograf. Specjalistka do spraw komunikacji wizualnej, trener kreatywności, magister biznesu międzynarodowego. Ma na koncie pokazy i warsztaty florystyczne w całej Polsce, uczestniczka licznych wystaw, plenerów i targów. Odpowiedzialna za wypromowanie na polskim rynku zagadnienia fotografii florystycznej, autorka publikacji na ten temat i znanego procesu FotoFlorystyka. Florysta za obiektywem, współpracuje z...
Opinie - 0 opinii + Dodaj opinie

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.