Masa netto: 225 g Wartość odżywcza w 100 g: -wartość energetyczna 1651 kJ/392 kcal -tłuszcz 6,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g -węglowodany 67,4 g, w tym cukier* 0,95 g -w tym skrobia 61,3 g -błonnik 7,7 g -białko 12,5 g -sól 0,009 g -witamina B1 1,3 mg. Wartość odżywcza w porcji kaszki z dodatkiem mleka**: -wartość energetyczna 635 kJ/151 kcal -tłuszcz 4,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g -węglowodany 19,5 g, w tym cukier* 4,9 g -w tym skrobia 13,5 g -błonnik1,7 g -białko 6,0 g -sól 0,115 g -witamina B1 0,33 mg * naturalny cukier w składzie ** jedna paczka kaszki wystarcza na 10 porcji lekkostrawnego posiłku Analiza podlega powszechnie przyjętym wahaniom wartości. Komponenty: mąka OWSIANA pełnoziarnista*, witamina B1 (zgodnie z prawem). * rolnictwo naturalne Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry). Może zawierać nieduże ilości PSZENICY. Posiada GLUTEN. Artykuł z pełnego przemiału. Dla niemowląt powyżej 4 m-ca życia. MożliwE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA POSIŁKU PO 4 MIESIĄCU ŻYCIA. PRZYGOTOWANIE Z MLEKIEM. KASZKA Z MLEKIEM: 100 ml wody i 100 ml mleka zagotować i ostudzić do temp ok. 50 °C. Płyn przelać na talerz i rozmieszać z 22 g kaszki (ok. 5-6 łyżek). Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) - gotowe. POSIŁEK Z MLEKIEM MODYFIKOWANYM: Przygotuj 170 ml mleka (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), ostudzić do temperatury 50°C, wsyp 4-5 łyżek kaszki (ok. 17 g). Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) - gotowe. PRZYGOTOWANIE BEZ MLEKA. KASZKA BEZMLECZNA: 180 ml wody zagotować i ostudzić do temp ok. 50° C. Dodać 22 g kaszki (5-6 łyżek), wymieszać do uzyskania wymaganej konsystencji. Podawać w temperaturze ok. 37°C. BEZMLECZNA KASZKA ZBOŻOWA Z OWOCAMI: 70 ml wody zagotować i pozostawić do ostudzenia do temperatury ok. 50° C, umieścić w talerzu. 15 g kaszki (3-4 łyżek) zespolić z 75 g owoców i 1 łyżeczką BIO oleju dla dzieci. Podawać w temperaturze ok. 37°C.